Podle informací redakce zbylo v pivovaru z původních třiceti zaměstnanců zhruba deset. „Vypadá to, že je podnik v útlumu, a obávám se, že v dohledné době zavře,“ strachoval se už před několika týdny jeden z bývalých zaměstnanců. Nyní prý výpověď dostali i ostatní. Ředitel pivovaru Roman Kotolan však tuto zprávu nepotvrdil. „Skutečně jsme stavy zaměstnanců zredukovali, neprodloužili jsme jim končící smlouvy. Není ale pravda, že bychom propustili všechny,“ uvedl.

Naopak připustil pravdivost tvrzení, že pivovar přestal vyrábět pivo. „Výroba je pozastavená. O dalším provozu se rozhodne až na základě výsledku soudu,“ odkázal Kotolan na probíhající spor kvůli žalobě, kterou podal nájemce vyškovského pivovaru, společnost Czech Beverage Industry Company na jeho majitele, státní podnik Jihomoravské pivovary.

Týká se vadného přívodu vody do pasteru, což je zařízení ke konzervaci, jehož následkem pivo řadu let hnědlo a oxidovalo. Výsledkem měl být nekvalitní mok, ušlý zisk, pošramocení dobré pověsti a škoda kolem 67 milionů.