Ve třech supermarketech nakoupí lidé ve Slavkově. Kromě Penny vyberou zboží nově v Lidlu a Bille. Oba obchodní domy můžou otevřít už příští rok.

Na nový supermarket několik let čeká třeba Slavkovanka Jindřiška Kohoutková. Do Lidlu na místě bývalého cukrovaru to bude mít kousek. „Konečně nám v této části města postaví obchod. Penny je daleko a stejně mají vše hned vyprodané,“ řekla žena.

Výběr místa těší i slavkovského starostu Michala Boudného. „Kříží se tam dvě hlavní silnice, blízko je nájezd i obchvat,“ informoval Boudný.

Ilustrační foto.
Lidl ve Slavkově a Bučovicích? Firma řeší pozemek a povolení pro nové prodejny

Lepší příjezd do Lidlu umožní kruhový objezd. „Vedení města zajistilo stavební podmínky pro kruhovou křižovatku, která je podmínkou výstavby,“ dodal starosta.

Stavební pozemky Lidlu prodala společnost Spar. Chtěla tam postavit svou prodejnu, ale pak ukončila podnikání v České republice. Původní majitel pozemků byla slavkovská firma M plus, která Lidlu prodala ještě další část území. „Nová prodejna tak bude stát pravděpodobně koncem příštího roku,“ podotkl Boudný.

Mluvčí Lidlu Zuzana Holá zatím nechtěla sdělit žádné termíny. „Nadále však platí, že chceme ve Slavkově postavit naši prodejnu,“ ujistila Holá.

Vyškovský zoopark otevřel novou expozici. Návštěvníci se díky ní seznámí s životem ryb.
Jak žijí kapři nebo jeseteři? Novinka vyškovského zooparku zavede Pod hladinu

Sdílnější byl zástupce společnosti Goodwill Industry Čeněk Šenkyřík, která plánuje rozšíření Zahradního centra Slavkov o Billu a další obchody. „Připravujeme projektovou dokumentaci, abychom mohli začít stavět. Otevření obchodního centra plánujeme na příští rok. Billu doplní drogerie a domácí potřeby,“ oznámil Šenkyřík. Billa bude stát v Křenovické ulici, kterou lemuje alej.

Právě stromy a hustá doprava prodloužily jednání o výstavbě. „Na stromy jsme získali dotace přes deset milionů korun. Ani jeden nesmí uhynout. Kvůli stavbě Billy dva přesadíme,“ vysvětila slavkovská mluvčí Veronika Slámová. Na povolení o přesazení čekali tři čtvrtě roku.

Doprava trápí Boudného. „Dopravní situace je tam už v současnosti špatná a s novými obchody se ještě zhorší,“ myslí si slavkovský starosta.

MARTINA MORESOVÁ

Ilustrační foto.
Policisté na Vyškovsku dohlíží na šťastný návrat lidí z dovolených