Podíl nezaměstnaných klesl oproti minulému měsíci ze čtyř procent na 3,9 procenta. Nejnižší je opět na Vyškovsku, a to 2,5 procenta, nejvyšší naopak zaznamenali na Hodonínsku a také v okrese Brno-město. Podíl nezaměstnanosti tam shodně dosáhl 4,8 procenta. „V uplynulém měsíci se pracovní trh oživil. Skončily dovolené a firmy přijímaly nové zaměstnance. Zaměstnavatelé rozjeli výrobu, ačkoliv se často potýkali s výpadky kvůli nedostatku materiálů a komponentů,“ vysvětil generální ředitel úřadu práce Viktor Najmon.

Kvůli úternímu silnému větru vyjížděli jihomoravští hasiči k 43 událostem. Řešili například popadané stromy, uvolněnou plechovou střešní krytinu a další předměty hrozící pádem z výšky.
Vítr řádil na jihu Moravy: hasiči zachraňovali střechy a uklízeli stromy

Celorepublikově klesl podíl nezaměstnaných osob ve srovnání se srpnem o desetinu procentního bodu z 3,6 procenta na 3,5 procenta. Bez práce je tedy v současné době 262 142 lidí, tedy o 5 747 méně než v předchozím měsíci. Pracovní trh ovlivnila poptávka zaměstnavatelů po dělnických profesích, zejména ve zpracovatelském průmyslu a stavebnictví.

V řadě regionů nadále trvá, i přes počínající útlum sezónních činností, zájem o sezónní pracovníky v oblastech jako je zemědělství, zahradnictví, lesnictví, rybářství nebo třeba živočišná a potravinářská výroba a obchod.