Zhruba po minutě začne čaj postupně rozlévat. Nejprve na dno všech misek, potom do jejich poloviny a nakonec po samý okraj. Tímto způsobem připraví japonský čaj Tamaryokucha Kyoto. Jeden z nápojů, které prodává v nedávno otevřené bučovické čajovně.

„Oblíbil jsem si zelené čaje, a zároveň jsem přemýšlel o tom, v čem začít podnikat. Nakonec jsem si založil vlastní čajovnu,“ vyprávěl Jiří Kuchařík. Podnik otevřel loni v prosinci. Nachází se ve Slavkovské ulici 33 v Bučovicích.

Odvážný krok se Kuchaříkovi zatím vyplácí. „Čajovna se rozjíždí, a neustále chodí noví a noví zákazníci. Zatím to vypadá dobře, ale nechci to zakřiknout. Počáteční investice byly vysoké, každopádně chvíli potrvá, než se splatí,“ uvedl Kuchařík, který je v jedné osobě majitelem, provozovatelem a zároveň obsluhou.

Nicméně jeho vzdělání je úplně jiné, a to technické. Vystudoval obory informatika a automatizace na Vysokém učení technickém v Brně. „Dva roky jsem pracoval jako projektant, ale nenaplňovalo mě pracovat pro někoho jiného. Proto jsem se rozhodl začít sám podnikat,“ vysvětlil Kuchařík.

V jeho čajovně U Tibeťanů je přes sedmdesát druhů čaje z celého světa. Za popíjení lahodného nápoje si příchozí mohou povídat, zahrát společenskou hru anebo třeba surfovat na internetu.

Kromě čajů jsou v místnosti k dostání také nealkoholické nápoje, káva, pochutiny, základní sortiment zdravé výživy a bio kosmetika. Část prostor je určena milovníkům vodních dýmek, kteří si mohou vybírat z osmadvaceti příchutí tabákových směsí.

Čajovna navíc jednomu zájemci nabídne práci. „Sháníme nového zaměstnance. Potom rozšíříme otvírací dobu,“ uvedl Kuchařík.