K požáru došlo v blízkost ZOO Parku Vyškov. Ten byl z technických důvodů celou středu zavřený. Stejně jako vyškovský DinoPark. V plamenech se ocitl i nedaleký menší stoh slámy. Ten hasiči dohašovali a rozebírali ještě ve čtvrtek v dopoledních hodinách. Jednalo se o devadesát čerstvě navezených balíků slámy před stájí, které měly posloužit jako stelivo pro zvířata. Příčinu požáru hasiči zjišťují. „Zásah se obešel bez zranění a podařilo se zachránit majetek v hodnotě jeden a půl milionu korun,“ informoval mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Ve středu krátce po sedmé hodině ráno došlo na 197 kilometru dálnice D1 ve směru na Ostravu poblíž brněnských Ivanovic ke střetu nákladního a osobního auta. Jeho řidiče museli ze zdemolovaného vozu vyprostit hasiči.
Ranní nehody na D1: u Rousínova a Brněnských Ivanovic blokovaly provoz

Oba parky už ve čtvrtek fungovaly bez omezení. „Všechna zvířata jsou v pořádku. Znehodnocenou slámu jsme nechali  odvézt. Parkovací plochu očistili jak naši zaměstnanci, tak dobrovolníci. Velké poděkování patří hasičům, odpadové firmě za velkokapacitní kontejnery, soukromému zemědělci s čelním nakladačem a další firmě za poskytnutí techniky k dočištění parkoviště," informovali zástupci ZOO parku na sociální síti.