„Plameny zachvátily garáž, která byla součástí řadového rodinného domu. Hrozilo jejich rozšíření do obytných částí stavení," informoval mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška.

Zraněným byl majitel domu, který se sám pokoušel plameny uhasit ještě před příjezdem jednotek. „Jeho zranění byla lehká. Přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby ho odvezla do nemocnice. Ostatní lidé v domě se evakuovali," upřesnila mluvčí vyškovských policistů Alice Musilová.

Trvalo dvacet minut, než hasiči dostali oheň pod kontrolu, a to za pomocí tří vodních proudů. „V garáži shořelo osobní vozidlo, motocykl, skútr, jízdní kola i výbava na zimní sporty. Škodu vyšetřovatel zatím předběžně vyčíslil na milion korun. Příčina požáru zatím není známá. Na místě budou ještě hasiči a policisté provádět ohledání místa činu," řekla Musilová.

Podle mluvčího hasičů velitel zásahu ohlásil likvidaci požáru ve čtvrt na dvě ráno.

Mikoška zároveň upozornil na problém se zaparkovanými auty, která můžou bránit hasičům v průjezdu. „Požár vypukl v poměrně husté zástavbě Slavkova a zaparkovaná auta nám komplikovala zásah. Ukazuje se, že problém kdysi jen velkých měst se objevuje stále více i v menších aglomeracích," doplnil mluvčí.