Předchozí
1 z 5
Další

Bucheck jsme my, říká dvojice, která lidem prodává jídlo z foodtrucku

Jídlo se vždycky podobá hamburgeru, je v žemli. Maso ale není nikdy mleté, popisuje pokrmy, které prodává Bucheck dvojice zakladatelů a majitelů Peter Szamuhel a Zuzina Zuzáková. Od jiných podniků, kam Brňané míří za dobrým jídlem, se liší tím, že ji na rozdíl od bister prodávají v autě. Na Zelném trhu přímo z vlastního foodtrucku.

Foodtruckk Bucheck najdou lidé na brněnském Zelném trhu už tři roky.Zdroj: Nora a Jakub

Na brněnském náměstí zakotvili před třemi lety. „Na začátku jsme neměli vůbec žádný systém. Otevřeli jsme na vánoční trhy, kdy je tady úplně největší shon. Navařili jsme, prodali jídlo, večer všechno umyli nakoupili na druhý den, do čtyř nebo pěti ráno vařili a od sedmi už byli zase v kuchyni,“ vzpomíná na těžké začátky Szhamuel.

Foodtruckk Bucheck najdou lidé na brněnském Zelném trhu už tři roky.Zdroj: Matyáš Zezůlka

Oba přiznávají, že po trzích byli vyčerpaní. Dnes už mají pomocníky i systém, který jim zpočátku chyběl. A práce pro ně zůstává koníčkem. „Nápad vznikl vlastně jen z toho, že jsme se oba rádi pohybovali doma v kuchyni a vařili. Odpočinuli jsme si u toho. Vaření bavilo nejprve víc mě, Zuzina v té době pekla koláče do kaváren,“ říká mladý muž.

Foodtruckk Bucheck najdou lidé na brněnském Zelném trhu už tři roky.Zdroj: Matyáš Zezůlka

A právě ona přišla s nápadem na vlastní podnik. „Nikdy jsem v oboru nepracovala a měla jsem proto trochu zkreslené představy, neviděla jsem realitu. Tu už teď vidíme. A stále nás to baví,“ vypráví Zuzáková.

Foodtruckk Bucheck najdou lidé na brněnském Zelném trhu už tři roky.Zdroj: Matyáš Zezůlka

I po třech letech, kdy u nich lidé ochutnávají sladké koláče, vlastní drinky i kvalitní vepřové či hovězí maso v bulce, chodí stále noví zákazníci. „Z mnohých, kteří se k nám vrací, se už vlastně stali naši přátelé. Atmosféru, kterou u nás lidé zažijí, jsme původně neplánovali. Vše jsme prostě udělali tak, jak to máme rádi my. Bucheck jsme my,“ dodává Szhamuel.

Foodtruckk Bucheck najdou lidé na brněnském Zelném trhu už tři roky.Zdroj: Matyáš Zezůlka