VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Chytré recepty podle STOB

21.12.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Archiv

Treska na česneku a rajčatech

Energie: 750 KJ/jedna porce

Ingredience: 400g tresčího filé (1 balíček), 2 lžíce citronové šťávy, 4 stroužky česneku, 1 středně velkou cibuli, 2 lžíce olivového oleje, 350 g oloupaných pevnějších rajčat, nakrájených na kostičky, 3 lžíce sekaných bylinek (např. petrželka a bazalka), sůl, trochu cukru

Postup: Filé pokapeme citronem a necháme 15 minut odležet. Mezitím necháme na oleji podusit česnek a cibuli nakrájené na jemné kostičky. Přidáme rajčata a bylinky. Ochutíme solí a cukrem. Filé vložíme do zapékací mísy a zalijeme připravenou omáčkou. Připravujeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut.

Příloha: vařené brambory

Gratinovaná rajčata se špenátem - místo chlebíčků

Energie: 1410 KJ/jedna porce

Ingredience: rajčata, listový špenát sůl, pepř, muškátový oříšek, 3 g oleje, vejce, bílek, sýr parmezán, strouhaný sýr dvacetiprocentní, brambory

Postup: Rajčatům seřízneme vršky a vyndáme dužinu. Špenát blanšírujeme ve slané vodě, ochutíme muškátovým oříškem a pepřem a smícháme s olejem. Vnitřek rajčat osolíme a opepříme. Naplníme špenátem, vařenými vejci a strouhaným sýrem. Ušleháme tuhý sníh z bílků s troškou soli a vmícháme parmezán. Hmotu naneseme na okraj rajčat a zapékáme asi 10 minut při 200 stupních. Můžeme podávat samostatně nebo jako hlavní jídlo s brambory.

Mušličky s tvarohem

Energie: 940KJ/porce

Ingredience: 200 g hladké mouky, 200 g másla, 1 vejce, 2 lžíce vody

Náplň: 100 g měkkého jemného tvarohu 50 g vlašských ořechů nekalorické sladidlo

Postup: Z mouky, másla, vejce a vody vypracujeme těsto, dáme na půl hodiny do lednice. Strouhané ořechy a tvaroh rozmícháme a osladíme. Těsto vyválíme na pomoučněném vále, vykrájíme asi 12 koleček, naplníme, v polovině přeložíme jako mušličku, prsty zpevníme okraje a dozlatova upečeme.

Kuřecí roládky se zeleninovou nádivkou

Energie: 1180 KJ / jedna porce

Ingredience: 4 řízky kuřecích prsíček po cca 170 g, 200 g zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice, pórek), 2 tvrdší housky, 500 ml vývaru (i z kostky), 2 lžíce VAJAHITU, 1 cibule, půl lžíce hladké mouky, 10 g rostlinného tuku, po 1/2 svazečku zelené petrželky a pažitky, 300 ml 10stupňového piva, mletý kmín a pepř, sůl.

Postup: Housky pokrájíme, namočíme do části vývaru. Přimícháme Vajahit, posekané natě a osmahnutou zeleninu. Okořeníme a osolíme. Maso naklepeme, mírně osolíme a rozdělíme připravenou nádivku. Stočíme do závitků a převážeme nití. Zlehka vložíme do zapékací misky. Cibuli pokrájíme na kostičky. Vše přelijeme pivem i zbylým vývarem a pečeme při teplotě 200 stupnů asi čtyřicet minut. Šťávu zahustíme troškou mouky.

Příloha: vařené brambory

 

Mrkvové kuličky - vánoční cukroví

Energie: 96 KJ / jeden kus

Ingredience: 120 g piškotů, 30 g medu, 300 g jablek, 300 g mrkve, 20 g vanilkového cukru, 50 g kokosu na obalení

Postup: Nastrouhané jablko, mrkev a rozdrcené piškoty spojíme medem, děláme kouličky a obalíme v kokosu a cukru.

Španělská polévka Gaspacho

Energie: 650KJ / 1 porce

Ingredience: 1 střední nahrubo pokrájená zelená paprika, 8 oloupaných středních rajčat zbavených semínek nahrubo pokrájených, 1 velká oloupaná a nahrubo pokrájená salátová okurka, 1 nahrubo nakrájená velká cibule, 100 g bílé veky bez kůrky, 3 lžíce tmavého vinného octa, 1-2 stroužky prolisovaného česneku, 850 ml vody, 3 lžíce olivového oleje nejlépe panenského, sůl, pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku.

Na ozdobu: kostičky z malé cibule, kousek okurky se slupkou, oloupaná rajčat bez semen

Postup: Ve velké míse smícháme zeleninu a veku. Přidáme ocet, vodu, česnek, sůl a pepř. Vše rozmixujeme mixérem dohladka. Potom ručně zašleháme olej. Kvůli barvě můžeme přidat pár lžiček rajčatového protlaku. Na talíři ozdobíme zeleninovými kostičkami.

Brokolicovo-bramborová kaše

Energie: 400 KJ / 1 porce

Ingredience: 3 velké brambory, 350g (1 sáček) mražených brokolicových růžiček, 1-2 stroužky česneku, nízkotučné mléko, sůl, pepř.

Postup: Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě. K téměř uvařeným bramborám přidáme růžičky brokolice a vaříme do jejich změknutí. Částečně slijeme a ve zbytku vody rozšťoucháme brambory s brokolicí. Přilijeme trochu mléka, přidáme česnek a vyšleháme na krém. Osolíme a opepříme. Na talíř můžeme kaši servírovat pomocí ozdobného sáčku na krémy. Vhodné jako příloha ke grilovaným rybím filetům.

Rychlé Tiramisu

Energie: 1100KJ / 1 porce

Ingredience: 1 kelímek (250 g) sýru Ricotta, 1 Stabilka (instantní krém ke šlehání), 100 g piškotů, 100 ml kávy, 2 kávové lžičky rumu, 1 balíček vanilkového cukru, kakao na posypání.

Postup: Uvaříme silnou kávu, přidáme lžičku rumu a dáme vychladit. Sýr ricotta dáme do misky a přisypeme vanilkový cukr. Přidáme lžičku rumu a promícháme. Ušleháme Stabilku a lehce vmícháme k ostatnímu. Piškoty rychle namáčíme do kávy. Do nádoby skládáme vždy vrstvu piškotů a vrstvu krému. Navrch posypeme kakaem.

21.12.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Strojírenští technici kontroly kvality, 20 000 Kč

Technici kontroly kvality, laboranti v ostatních průmyslových oborech Směnový kontrolor. Požadované vzdělání: úsv. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: POŽADAVKY: vzdělání SŠ s maturitou nebo vyučení s maturitou, zkušenost se čtením výkresů, praxe ve výrobě, znalost práce na PC (Excel, Word, Outlook), komunikativnost, ochota učit se novým věcem, práce v týmu, POPIS PRÁCE: PP na dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou, každodenní pravidelná kontrola vyráběných dílců přímo na strojích, kontrola a aktualizace výrobní dokumentace (výkresy, kontrolní návodky), práce s měřídly (posuvka, kalibry), práce na optickém měřícím přístroji, spolupráce s disponenty, směnovými mistry, reporting nadřízenému na denní bázi, kontrola dílů od externích dodavatelů, evidence interních neshod v systému, ZAMĚSTNAVATEL NABÍZÍ: 23 dní dovolené, závodní stravování, stravenky, firemní akce, 13. plat, KONTAKT: Kadlík Tomáš, tel.: 724 912 310, e-mail: tomas.kadlik@fischer-vyskov.cz. Pracoviště: Fischer vyškov spol. s r.o., Osvoboditelů, č.p. 816, 683 23 Ivanovice na Hané. Informace: Tomáš Kadlík, +420 724 912 310.

Výroba - Výroba Provozní zámečníci, údržbáři 17 000 Kč

Provozní zámečníci, údržbáři Pracovník/ce údržby-odvozy vozidel. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: POŽADAVKY: ŘP sk. B, vzdělání nerozhoduje, osvědčení vyhlášky 50/1978 výhodou, pečlivost, zodpovědnost, POPIS PRÁCE: HPP na dobu určitou - možnost prodloužení, údržba projektů a venkovních ploch vč. odpadového hospodářství, dle potřeby odvozy a dovozy vozidel zákazníků, ostatní pomocné práce, ZAMĚSTNAVATEL NABÍZÍ: příspěvek na obědy, KONTAKT: Lefnerová Renata, email: renata.lefnerova@autobayer.cz, tel.:. Pracoviště: Auto - bayer, s.r.o., Bučovická, č.p. 299, 684 01 Slavkov u Brna. Informace: Renáta Lefnerová, .

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 13 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: POŽADAVKY: vzdělání vyučení, POPIS PRÁCE: PP na dobu určitou, pracovní doba 6-14:30 hod, KONTAKT: Bartošková Marcela Bc., tel.: 603 584 724, 8-17 hod, e-mail: matskolkomorany@seznam.cz. Pracoviště: Mateřská škola komořany, okr. vyškov, příspěvková organizace, 683 01 Rousínov u Vyškova. Informace: Marcela Bartošková, +420 603 584 724.

Gastronomie - Gastronomie Barman, výčepní 17 000 Kč

Barmani Barman/ka. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Požadavky: vzdělání nerozhoduje, praxe není vyžadována, Popis práce: po domluvě možnost zkráceného úvazku, DPP, DPČ, vhodné i pro absolventy, jedná se o noční provoz, ZAMĚSTNAVATEL NABÍZÍ: možnost přespání , Kontakt: Michaela Naller, tel: 774 774 432. Pracoviště: Gastrotrack s.r.o., Rudé armády, č.p. 586, 683 01 Rousínov u Vyškova. Informace: Michaela Naller, .


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Vizualizace brněnského hlavního vlakového nádraží. Ilustrační foto.
AKTUALIZOVÁNO

Ještě ani nestojí, už má mít jméno. Lidé navrhují název nového hlavního nádraží

Hodonínský plavec Marek Jedlička se pokusí zdolat Baťův kanál.

Oslava 40. a 80. narozenin. Jedlička chce jako první sám přeplavat Baťův kanál

Kráska z Mexika, Asie nebo Evropy? Vyberte nejhezčí fanynku skupiny F

Fotbalové mistrovství světa v Rusku neprovázejí jen nádherné útočné akce a góly, ale i krásné ženy na tribunách či ve fanzónách. Do konce června vám budeme nabízet nejsympatičtější fanynky týmů z každé skupiny. Můžete hlasovat pro vaši favoritku, vítězky pak postoupí do finále, v němž se „utkají“ o pomyslný titul Miss šampionátu.

Turisté uvízli po technické závadě na lanovce ve vyškovském DinoParku

Vyškov – Adrenalinové chvilky zažili v neděli před druhou hodinou odpoledne někteří návštěvníci vyškovského DinoParku. V zábavním centru totiž po závadě uvízlo několik z nich na visuté lanové dráze.

Legální i zcela ilegální autohoničky a mexické sukně ve Strážnici: videa víkendu

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku o víkendu 23. až 24. června 2018.

Zkušenosti naberou medici i mimo Brno. Nový systém slibuje pravidelné stáže

Jižní Morava – Když byl na ultrazvuku intimních partií, postávalo kolem něj kromě dvou doktorů zhruba deset mediků. „Povětšinou studentek. Moc do smíchu mi nebylo," vzpomíná Miroslav Šenkýř z Brna. Po zavedení nového systému, který navrhují zástupci brněnské lékařské fakulty, by se hloučky studentů měly rozptýlit do různých nemocnic v kraji.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT