KDY: 15. srpna od 9.00
KDE: Slavkov u Brna
ZA KOLIK: 100 korun - Příběh koně,  60 korun jen večerní bitva

V zámeckém parku ve Slavkově u Brna bude od devíti hodin ráno Napoleonský jarmark. V jednu hodinu odpoledne začne komentovaná módní přehlídka. V blízkosti čínského altánu se koná empírový piknik. 

Ve dvě hodiny začnou Napoleonské hry v režii společnosti Acaballado s názvem „Příběh koně“. Během odpoledne lidé uvidí sabrage jezdců, jezdeckou soutěž a ukázku dělostřelecké techniky. Večer jsou na programu ukázky výcviku pěší armády, dělové salvy na počest výročí narození císaře Napoleona a v večerní bitevní ukázka na téma osudu válečných koní, kde v hlavní roli vystoupí Václav Vydra.  

Na zámku se v tento den budou také slavit Napoleonovy narozeniny. Kromě císaře Napoleona se lidé mohou těšit na jeho vykutálené podřízené, kteří si ví rady v každé situaci. Nejednou tak připraví císaři opravdové překvapení. Skupina Per Vobis zve na kostýmované prohlídky zámku, a to mezi půl jedenáctou a půl čtvrtou. Vstupenky je možno zakoupit on-line na adrese vstupenky.zamek-slavkov.cz nebo si je zájemci mohou rezervovat na telefonu 544 227 548 a vyzvednout nejpozději půl hodiny před začátkem prohlídky na pokladně zámku.