Podzemní komnata byla datována do 6. století před naším letopočtem. Jak informoval britský bulvární list Daily Mail, nachází se v ní sarkofág (schránka určená pro uložení rakve, pozn. red.) vysoký 1,4 metru a oltář. 

Jste příznivci tzv. paleo stravy? Tak opatrně, skutečná strava našich dávných předků moc zdravá nebyla
Pravěké odpadky vydaly tajemství. Lidé pravidelně s jídlem konzumovali jed

"Jedná se o mimořádný objev. Forum nás nepřestává překvapovat a stále vydává nové úžasné poklady," řekla britskému deníku The Times ředitelka archeologického areálu Alfonsina Russová s tím, že hrobka bude oficiálně odhalena 21. února.

Podle Andrease Steinera, redaktora časopisu Archeo, byla hrobka objevena nedaleko svatyně Lapis Niger. Ačkoli na místě nebyly nalezeny žádné kosterní pozůstatky, archeologové se domnívají, že umístění oltáře víceméně odpovídá místu posledního odpočinku Romula, mytického zakladatele Říma.

K nálezu se již vyjádřila i Virginia Raggiová, jež se v červnu 2016 jako první žena stala starostkou Říma. „Řím nepřestává udivovat svými poklady,“ napsala na twitteru, kde zároveň poděkovala archeologům za jejich výzkum.  

Romulus a Remus. Dva bratři, kteří podle pověsti založili Řím:

Centrum veškerého dění 

Forum Romanum bylo největší fórum starověkého Říma, někdejší pulzující centrum města a v podstatě i veškerého dění. V období od 7. století našeho letopočtu kolem něj postupně vyrostlo velké množství veřejných budov, chrámů i vítězných oblouků. Nedaleko hlavního komplexu budov se nachází i pomník zasvěcený Romulovi.

Ten je společně se svým bratrem-dvojčetem Remusem považován za zakladatele Říma. Po narození byli přitom oba bratři, synové boha války Marta a pozemské ženy, vhozeni do Tibery, odkud je zachránila vlčice. Ta oba chlapce odchovala.

Tyrannosaurus rex byl jeden z největších masožravých dinosaurů (teropodů) a zároveň jedním z největších suchozemských predátorů všech dob.
Nový objev může změnit pohled na dinosaury. Byli teplokrevní, říkají vědci

Když dospěli, dozvěděli se o svém božském původu a zatoužili po slávě a cti. Rozhodli se proto v místech, kde byli jako nemluvňata odloženi, založit město. Během jeho výstavby ale došlo mezi oběma bratry ke sporu a Remus byl Romulem zabit. Na počest přeživšího bratra bylo nové město pojmenováno Řím (Roma).