deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

SENÁTNÍ VOLBY

2. - 3. a 9. - 10. října 2020
Senátní volby 2020 Kandidáti Obvod Zlín MUDr. Pavel Stodůlka, Ph.D.
Komerční prezentace
MUDr. Pavel Stodůlka, Ph.D.

MUDr. Pavel Stodůlka, Ph.D.

Nezávislí

Jako oční lékař a chirurg pracuje pro občany Zlínského kraje již desítky let. Mnoho životních a odborných zkušeností získal jako primář očního oddělení v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně, dále při budování a vedení sítě soukromých očních klinik Gemini po celé ČR, na zahraničních stážích, ale také v roli pedagoga na vysoké škole nebo při organizaci odborných kongresů s mezinárodní účastí. Dlouhodobě se zabývá problémy českého zdravotnictví a hledá na ně řešení. Otevřeně kritizuje farmaceutickou lobby. Bojuje za práva pacientů a dostupnost kvalitní zdravotní péče.

Pavel Stodůlka post senátora vnímá jako příležitost pracovat pro rozvoj regionu a zasloužit se o zkvalitnění podmínek pro bezpečný život všech generací. Sám se rád obklopuje pracovitými lidmi, kteří se prokazují viditelnými výsledky místo prázdných slov.

Kromě zdravotnictví, na které se chce primárně zaměřit, bude také podporovat a prosazovat zákony, které zjednoduší podnikání jednotlivcům i firmám, a usnadní tak vznik nových pracovních míst. Za důležité považuje řešit sociální otázky jako je dostupnost bydlení a vzdělávání nebo dostatek kvalitní péče pro seniory. Nezapomíná ani na ekologii. Proto by chtěl podpořit programy na ochranu krajiny. Je zastáncem ekologické dopravy a elektromobility. Nezapomíná však ani na důležité otázky jako zadržování vody v krajině.

Není a nikdy nebyl členem žádné politické strany. Uchází se o post senátora jako nestranný kandidát, nominován byl politickým hnutím NEZÁVISLÍ.

Pavel Stodůlka dodává: “se svou manželkou Janou žiju ve Zlíně už 30 let, narodily se zde obě moje děti a lidé mě a moji práci znají. Dává mi smysl volit někoho, kdo má za sebou reálné výsledky, a kdo nejde do politiky jen se zviditelnit nebo zbohatnout. Chtěl bych, abychom všichni společně náš region rozvíjeli a mohli být na něj hrdí. UVIDÍTE, ŽE MŮŽEME.”

Během své mnohaleté praxe obdržel řadu odborných a společenských ocenění. Patří mezi ně například:

●       Osobnost Zlínského kraje (2005)
●       Cena města Zlína – za práci v oboru očního lékařství (2007)
●       Záslužné vyznamenání Zlínského kraje II. stupně – za rozvoj oftalmologie
         (2008)
●       Lékař roku 2010 - Jeseniova cena (2011)
●       Stříbrná medaile Senátu ČR – za zásluhy o rozvoj oční chirurgie
         a dlouholetý přínos oční medicíně (2012)
●       EY Podnikatel roku 2014 Zlínského kraje
●       Vyznamenání Univerzity Palackého v Olomouci za mimořádnou
         reprezentaci univerzity v ČR a v zahraničí (2016)

https://www.pavelstodulka.cz/

https://www.facebook.com/StodulkaPavel/

https://www.instagram.com/stodulkapavel/

zadavatel: MUDr. Pavel Stodůlka, Ph.D.

zpracovatel: VLM a.s.

Tento obsah je součástí placené inzerce, nevyjadřuje názory ani postoje redakce.

Vyškovsko - hlavní zprávy