Darované kabelky zaplní místo na velikonočním trhu v centru Znojma. Uskuteční se od osmadvacátého března do prvního dubna. „Ženy, dívky a samozřejmě i muži mohou darovat zachovalé kabelky, cestovní tašky a batohy do dvacátého března,“ vyzývá Hlobilová.

Ve Znojmě je hned několik sběrných míst. S Kabelkománii spolupracuje například Turistické a informační centrum, kadeřnický salon Image v Pražské ulici nebo prodejna Naturela v ulici Dukelských bojovníků. Loni lidé za darované věci zaplatili více než sto dvacet tisíc korun, předloni osmdesát tisíc korun. Výtěžek putoval na konto Nadace pro transplantaci kostní dřeně.

S.O.S. hodinky. Ilustrační foto.
Zachraňují životy osamělým lidem v nouzi. Zájemců o SOS hodinky přibývá

Prodej kabelek
Velikonoční trhy Znojmo - stan na Horním náměsti
28.3. - 1.4.2018
středa až sobota od 10 do 18 hodin
neděle 10 - 15 hodin

Do akce se zapojují lidé v Moravském Krumlově, Hustopečích, ale také v Ústí nad Labem nebo v Praze. „V Praze pomáhá s organizací akce již druhým rokem herečka Henrieta Hornáčková. A letos se dokonce stala patronkou,“ prozrazuje pořadatelka.

Kromě Kabelkománie je také zakladatelkou projektu Znojemsko na dřeň. Přes něj shání peníze, mluví otevřené o závažném onemocnění a o tom, jak jsou vhodní dárci nepostradatelní. „Kampaň pomáhá zvyšovat povědomí o problematice leukémie a dárcovství kostní dřeně. Snažím se oslovit nové dárce. Navíc ke zjištění, jestli je člověk vhodný nebo ne, již není nutný odběr krve,“ připomíná Hlobilová. Na přednášky a besedy nyní nosí speciální sadu pro odběr DNA s vatovou tyčinkou.

K odhodlání a touze pomáhat v rozšíření registru ji přiměla osobní zkušenost. Její syn Adam měl štěstí a po onemocnění leukémií svého dárce našel. Každý čtvrtý nemocný takové štěstí nemá.

Ilustrační foto
Žena ze Znojma kupčila s nezletilou dívkou. Hrozí jí až deset let vězení

Sběrná místa na Znojemsku:
ArtFashion - Přemyslovců 128/7, Znojmo
Butik Brusinky - Kolárova 3, Znojmo
Kadeřnický salon IMAGE - Pražská ulice, Znojmo
Infocentrum - Obroková ulice, Znojmo
Naturela - Dukelských bojovníků 3297/132, Znojmo
Městská knihovna Jevišovice

Sběrná místa v Brně:
Hotel Slavia, Solniční 17, Brno
Bruno family park, Kigginsova 3, Brno-Slatina
Výtvarná a keramická dílna Matilda, Palackého třída 95, Brno - Královo Pole
Hotel Prometheus, Hudcova 367/78, Brno

Další sběrná místa:
Kod má prodejnu či jinou provozovnu a chce ní zřídit sběrné místo,
může kontaktovat organizátorku Ivetu Hlobilovou na čísle 602 395 544.