Šest set kroužků nabízí brněnské středisko Lužánky. „Sto třicet už je obsazených. Velký zájem je o výtvarné nebo folklorní. Děti ještě stále rády zpívají a tančí,“ poznamenala mluvčí Lužánek Milena Bogdálková. Novinkou je třeba jednokolková škola, nebo kroužek focení mobilem.

Ilustrační foto
Letní opravy škol: některé děti nastoupí později nebo v provizorních podmínkách

Čtvrtinu míst už mají obsazenou v brněnské Helceletce. „Rychle se plní sportovní kroužky, třeba teď jsme přidali další termíny florballových. Nově nabízíme hodiny sebeobrany,“ uvedla ředitelka Helceletky Zdeňka Říhová.

Kroužky
- Stále jsou volná místa.
- Nejrychleji mizí kroužky pro předškoláky a děti z prvního stupně.
- Oblíbené jsou sportovní, výtvarné nebo chovatelské.
- Ceny závisí od místa a používaných materiálů, pohybují se od 400 do 2000 korun za pololetí.

Milovníkům přírody jsou určené kroužky v středisku Lipka. Tam jsou nejoblíbenější chovatelské. „Máme volných asi polovinu míst, rychleji se obsazují kroužky pro menší děti. Letos nově otevíráme entomologický kroužek, až nás překvapilo, jak děti zajímají brouci a různá havěť,“ řekla mluvčí Lipky Kateřina Vítková.

S přírodou jsou v kontaktu i děti, které navštěvují Středisko ekologické výchovy Hlídka. „Ještě máme volná místa. Naše kroužky jsou často oživené kontaktem se zvířaty. Ale nově nabízíme i kroužek zaměřený na fyzikální jevy a pokusy Pokuston,“ zmínila vedoucí Hlídky Alena Okrajková.

Malí vědci si pokusy vyzkouší i ve třech kroužcích v brněnském Vida centru. Nabízí je poprvé. „Míst je dostatek,“ lákala mluvčí centra Hana Laudátová.

Ilustrační foto
Vražda ve Zbýšově: policie hledá pachatele, podle svědků ženu našli udušenou

Několik desítek kroužků z různých oblastí nabízí také středisko Salesko. „Přesné počty volných míst u jednotlivých kroužků najdou lidé na našich webových stránkách,“ poradila mluvčí Saleska Renata Lorencová.