Nehoda se stala kolem půl šesté ráno na mostě nad železnicí na okraji Břeclavi. Dodávce se na namrzlé vozovce rozkmital přívěs, na kterém byl naložený bazén. „Následně došlo k bočnímu nárazu do autobusu, který jel ve směru na Hodonín. Do přívěsu pak ještě narazilo osobní auto,“ popsala mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Boleradičtí uctili válečné veterány
Boleradičtí uctili válečné veterány

Nehoda v břeclavské Lidické ulici.Zdroj: Policie ČR

Při nehodě se zranilo šest lidí, z toho čtyři cestující z autobusu. „O všechny zraněné jsme se na místě postarali a poskytli jim přednemocniční péči. Pět z nich bylo s lehkými zraněními převezeno do břeclavské nemocnice,“ upřesnila mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Silnice byla v místě nehody uzavřená. Policie dopravu v obou směrech odkláněla přes obec Ladná. Aktuálně je úsek průjezdný jedním pruhem.

Památník dětem utonulým v řece Dyji v roce 1936, který obci věnoval první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk.
Připomíná tragédii. Památník utonulým dětem dostal původní černou barvu písma

Břeclavská nemocnice přijala šest osob, které se při nehodě zranili. "Pět lidí jsme ošetřili ambulantně a propustili je na domácí léčení. Jedna žena s lehčími zraněními zůstává hospitalizovaná v nemocnici,“ uvedla mluvčí břeclavské nemocnice Táňa Svobodová.

Až do jedenácté hodiny byla silnice zcela uzavřená, policie dopravu v obou směrech odkláněla přes obec Ladná. "V současnosti už policisté zprovoznili jeden jízdní pruh, dopravu na místě řídí kyvadlově," doplnila Haraštová.