Jednadvacet pracovníků městské policie a dvojice muzikálových herců Alena Antalová a Petr Gazdík nazpívali devět písní. Jedná se o známé české koledy jako Narodil se Kristus Pán, Jak jsi krásné neviňátko nebo Veselé vánoční hody.

„Přejeme si, aby k rodinám dolehlo, že na ně myslíme, podporujeme je a nejsou ve svém boji samy. Věřím, že je poslech rozveselí a rozjasní jim vánoční svátky. Velmi mě těší, že se tento naprosto netradiční počin vydařil,“ podotkl ředitel Městské policie Brno Luboš Oprchal.

Brno jedli získá tradičně z lesů Školního lesního podniku Křtiny Mendelovy univerzity v Brně.
Vánoční strom: 16metrová jedle pro náměstí Svobody, na Zelném trhu už smrk stojí

Část nákladu putuje k brněnské organizaci Velvet Smile. Pomáhá rodinám vážně nemocných a handicapových dětí i obětem domácího násilí. „Podle mého názoru je to unikát, jaký celorepublikově nemá obdobu. Je krásné, že městská policie přišla s tak hezkým nápadem, který pomůže dětem například s mozkovou obrnou, poruchami autistického spektra nebo kombinovaným postižením,“ uvedla ředitelka organizace Věra Kadlecová.

Přebal alba nese autorskou kresbu mladé brněnské ilustrátorky Jany Kačmárové. Vánoční nahrávka vznikala ve studiu brněnského Divadla na Orlí od června letošního roku.

„Pozoruhodné na albu je, jak je po všech stránkách brněnské. Naši strážníci pomáhají svým nápadem dětem, o které se stará organizace působící v Brně. K městské policii se přidali herci z Městského divadla Brno, nahrávku vytvořili v Divadle na Orlí, CD doplnili o krásnou ilustraci místní výtvarnice. K dokonalosti zbývá už jen to, aby se projekt dostal do brněnských domácností a zpříjemnil lidem nadcházející advent,“ řekla brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Záběr z nového akčního videa strážníků.
Ztracený mops zburcoval velkou pátrací akci. Podívejte se na nový spot strážníků

Koledu Půjdem spolu do Betléma nazpívali Antalová s Gazdíkem spolu se sborem zaměstnanců městské policie. Herci utvořili pěvecké trio s mluvčím strážníků Jakubem Ghanemem pro závěrečnou koledu Tichá noc. „Zbylých sedm koled je už čistě v podání pracovníků městské policie. Mezi interprety jsou členové pěších hlídek i autohlídek, vedoucí služeben, obsluha kamerového systému, strážníci takzvané dozorčí služby, pracovnice ostrahy objektů, specialisté na prevenci a tiskové oddělení. Všichni účastníci se zapojili bez nároku na honorář," přiblížil Ghanem.

Pokud lidé chtějí pomoci potřebným rodinám, kterým pomáhá právě organizace Velvet Smile, mohou se už nyní ozvat na mailovou adresu darek@velvetsmile.com. Za album zaplatí 250 korun, dobrovolně mohou poslat i vyšší příspěvek. Po rozvolnění vládních opatření bude CD k dostání na pokladnách Městského divadla Brno v Lidické ulici.