Vznikly v něm pokoje pro sto nocležníků, ale i restaurace, kongresové prostory s kapacitou necelých sto lidí nebo vinařské centrum. „Vážíme si budovy tereziánské sýpky a její historie. Proto jsme se snažili zachovat interiér celé stavby,“ sdělil předseda představenstva investorské Moravské Agry Lubomír Stoklásek.

O rekonstrukci budovy se v minulosti snažili představitelé města. Nedosáhli ale na dotace a kvůli náročnosti od přestavby sýpky ustoupili. „Objekt jsme chtěli městu odprodat za nízkou částku, ale nedostalo příspěvek z fondů. Proto jsme se do výstavby pustili sami,“ poznamenal předseda Stoklásek.

Budova bývalé sýpky ve Velkých Pavlovicích je v rukou dělníků. Z budovy vzniknout Centrum moravských tradic s hotelem. Ilustrační foto.
Krok k novému náměstí. Sýpka ve Velkých Pavlovicích se mění v hotel

Řada velkopavlovických obyvatel projekt přestavby sýpky přivítala. „Jsem opravdu ráda, že se se starou sýpkou začalo něco dít. Někdy jsem se za ní dokonce styděla. Líbí se mi, jak je teď opravená. Vše působí uceleně, ale zároveň udělá na každého dojem,“ myslí si místní Alžběta Suská.

Investorská společnost dala na rekonstrukci historické stavby zhruba sto milionů korun.

Nafukovací pannu a další předměty našli po vandalech ochranáři ze Správy Chráněné krajinné oblasti Pálava v národní přírodní rezervaci Děvín.
Odkaz vandalů na Pálavě? Zběsile popsaná nafukovací panna a vypité pivní lahve