Zatím obývají rozložení dinosauři sklad a čekají na nové domovy. „Zrovna nám je dovezli. Otevření však plánujeme až na příští rok. Bude totiž trvat, než se celá expozice připraví,“ vysvětlil ve středu mluvčí brněnské zahrady Michal Vaňáč.

Na vstupném do zahrady se nová expozice neprojeví. „Na ceně lístku do zoo nová atrakce nic nezmění. Návštěvníci, kteří si budou chtít dinosaury ve stanech prohlédnout, zaplatí zvláštní vstupné,“ dodal Vaňáč.

Brněnská firma vlastnící dinosaury se dle jejího ředitele Martina Chvátala rozhodla pro spolupráci se zahradou i kvůli lepší dostupnosti pro lidi. „My jsme poskytli zahradě modely a oni nám prostor,“ dodal.

Za čtyřicet let odpromoval víc než sto tisíc absolventů, přivedl sedm rektorů a stál i vedle britské královny. Za svou výdrž ve funkci rektorského pedela získal nedávno Jaroslav Gregr z brněnské Masarykovy univerzity zápis do České knihy rekordů.
Poznal královnu, uchránil ministryni od vajíček. Rekordman pedeluje už 40 let

Přesun dinosaurů uvítá i Radka Mňáčková „V Prehistoric parku ve Chvalovicích jsme byli s dětmi, kterým se tam líbilo. Je to ale z ruky. V Brně bude park dostupnější,“ řekla.

Bývalý areál Prehistoric parku nyní vlastní Chvalovice. „Obec park odkoupila, rozhodli jsme se ho zbourat. Na jeho místě bude náves jako v jiných obcích,“ sdělil starosta Chvalovic Zdeněk Karpinski.

TEREZA KOŠŤÁLOVÁ

Ilustrační foto.
Nepřijímali žádosti o nové pasy. Magistrát zaplavila voda z prasklé stoupačky