Hlídku městské policie na visící ženu upozornil cizinec. Před poštovní budovou naléhavě žádal o pomoc a gestikuloval směrem ke vchodovým dveřím. „Uvnitř z výšky zhruba dvou metrů visela za jednu nohu hlavou dolů důchodkyně a podpírat se ji snažili dva muži. Končetina se jí totiž zasekla mezi kabinou a stěnou oběžného výtahu. Strážníci proto ženu okamžitě podepřeli, aby ji co nejvíce nadlehčili, a přivolali hasiče i záchrannou službu," přiblížil ve středu mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Penzistku strážníci podpírali asi sedm minut. Při tom ji neustále uklidňovali. „Hasiči potom zaklíněné ženě ještě více ulevili tím, že pod ní vsunuli transportní lůžko, které společně s hlídkami přidržovali. Potom vyřízli část dřevěné konstrukce páternosteru a společně se strážníky ženu vyprostili," popsal mluvčí.

Požár bytu v nejvyšším sedmém patře bytového domu ve Starém Lískovci.
Požár bytu ve Starém Lískovci: deset evakuovaných lidí, jeden člověk je zraněný

Kromě bolesti nohy byla žena v pořádku. Strážníkům si postěžovala na vlastní nešikovnost. „Povzdechla si, že kdyby jí někdo o podobné situaci vyprávěl, neuvěřila by mu. Jak se jí ale stalo, že při jízdě směrem nahoru vypadla prakticky celým tělem z výtahu, vysvětlit nedokázala. Uvědomovala si jen to, že ji zaměstnalo posouvání tašky na kolečkách a manipulace s respirátorem," uvedl Ghanem.

Přivolaní záchranáři důchodkyni ošetřili a odvezli ke kontrole do Úrazové nemocnice.