Od pátku se lidé nesvezou vlaky Vindobona, Metropolitan nebo Hungaria linky Ex 3 na trase mezi Břeclaví, Brnem a Prahou. „Dopravu mezi Prahou a Brnem zajistí devět párů vlaků linky R 19 přes Českou Třebovou. Mezi Brnem a Břeclaví pojede dvanáct párů spojů místo obvyklých třiceti,“ upřesnila mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Ilustrační foto.
Mizí vitamíny i paralen. Lidé si doma léky hromadí, varují jihomoravské lékárny

Od pondělí navíc Jihomoravský kraj rozhodl o přechodu na letní prázdninový jízdní řád na regionálních linkách. „Změny se týkají třeba úseku mezi Tišnovem a Brnem nebo Rájcem-Jestřebí a krajským městem,“ přiblížila Rajnochová.

Ilustrační foto.
Stojí bez roušky na balkoně, udává soused souseda. Linka 156 je přetížená

Prázdných vlaků si všiml i Jan Šafařík. Dojíždí do Brna za prací z Břeclavska. „Odpoledne jsou ve vagonu třeba jen čtyři cestující,“ řekl.

Začínají opravy u Devíti křížů

Pouze jedním pruhem projedou řidiči od sobotní šesté hodiny ráno do nedělní třetí odpoledne po dálnici D1 ve směru na Brno. A to mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi na Brněnsku. „Důvodem je instalace dopravního značení,“ sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

David Zahumenský.
Advokát z Brna chce zrušit nouzový stav. Babiš ho měl vyhlásit protizákonně

V sobotu tak oficiálně začnou práce na posledním úseku, jehož se týká velká modernizace D1. Dálnice mezi Brnem a Prahou má být opravená a zprůjezdněná do podzimu příštího roku.