„Na pípách se podle pořadatele Romana Rösse vystřídá dvaatřicet druhů piv, což je víc než loni. „Z toho asi dvacet až pětadvacet budou novinkami, které jsme v předešlých ročnících neměli. V pátek i sobotu večer vystoupí živá kapela. Návštěvníci se můžou těšit i na nové soutěže, asi z osmdesáti procent budou jiné než před rokem," lákal Röss. Ačkoliv jde o akci, kde hlavní roli hraje pivo, na své si přijdou i příznivci koktejlů. Kromě klasiky se na baru budou míchat i do čtyřlitrových ná­dob.

Ti, kteří do Olšan přijedou autem, musejí počítat s omezením. Na náves se nedostanou. Od pátečních dvou hodin odpoledne až do nedělního večera bude uzavřená.

Zchladí se určitě i ti, kteří v sobotu zamíří do Hrušek. Tam se bude konat už tradiční Neckyáda. Zatímco loni měla podtitul Zachraňte Williho, letos to bude Poklad na hrušeckém jezeře a účastníci i diváci se můžou těšit na zábavné odpoledne plné indiánů. „Bude se třeba tančit u indiánského totemu, chybět nebude přehlídka plavidel a masek a také přejezd přes lávku několika způsoby," lákala za organizátory Silvie Pernicová Trnková.

Sraz soutěžících a plavidel je naplánovaný na půl druhou odpoledne, start akce pak o půl hodiny později.

Víkendové akce uzavře festival Rockové školy, který se bude podruhé konat od sobotního odpoledne do pozdní noci v Bučovicích. Úderem čtvrté hodiny ho zahájí slavkovští The Firearms. „Přijedou i crossoveroví IQ Opice, čtyřčlenná formace Imodium z Broumova, vystoupí brněnská kapela Gate Crusher a také celorepublikově známí UDG. Konec bude patřit místní kapele Pokrock," vyjmenoval za pořadatele David Ševčík.