Ačkoliv počítač zprvu odmítal, teď si život bez něj nedokáže představit. „Každé ráno si na internetu čtu nové zprávy a kontroluji e-maily. Často mi ale chodí hlouposti od kamarádů, kteří mi přeposílají každý obrázek nebo prezentaci, na kterou narazí. Takové zprávy většinou hned mažu,“ směje se Boskovský.

Kromě e-mailů jej uchvátil svět videí na serveru youtube. „Například minulý týden jsem se díval na přednášku o vesmíru. To bylo nesmírně zajímavé. Manželka zase na internetu sleduje své oblíbené seriály. Já se s ní ale nedívám, většina z nich mě nebaví,“ vypráví muž.

Expozice Pozor zákruta! v brněnském Technickém muzeu nabízí ukázky automobilů a motocyklů z období reálného socialismu.
S takovou karoserií existuje jenom jedna. Vystaví prototyp Škody 720

Minulý rok si také s manželkou zařídili internetové bankovnictví. Od té doby zvládají více jak polovinu nutných nákupů přes internet. „Tyto Vánoce jsme s ženou on-line vybírali skoro všechny dárky. Je to mnohem jednodušší než se mačkat mezi lidmi v obchodě. Navíc to často vyjde i levněji,“ říká Boskovský.

Ačkoliv už na počítači zvládne ledacos, pořád se snaží učit novým věcem. „Teď jsem si dokonce zaplatil počítačový kurz pro pokročilé. Měl bych se v něm naučit i upravovat fotografie, na to se moc těším. Bude skvělé umět upravit vzpomínky z dovolených nebo rodinných oslav,“ říká nadšený fotograf.


CELÉ TÉMA O "DOBĚ INTERNETOVÉ" SI PŘEČTĚTE VE STŘEDEČNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST