„Vzhledem k tomu, že se do současné doby policii nepodařilo zjistit skutečnosti, které by vedly ke konkrétnímu pachateli, a umožňovaly by tak proti němu zahájit trestní stíhání, případ se odložil," uvedl hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Přitom hned po uhašení požáru policie ve spolupráci s vyšetřovateli hasičů provedla ohledání místa činu. „Zajistili jsme balistické stopy, které jsme zaslali k expertíze. Odborným zkoumáním vyšlo najevo, že se vznikem požáru nenesou přímou souvislost," přiblížil počátky vyšetřování policejní mluvčí.

Na požářiště policie nasadila také dva služební psy – specialisty na vyhledávání a detekci urychlovačů hoření. „Jejich pátrání skončilo s negativním výsledkem," podotkl Zámečník.

Následovalo další šetření, zaměřené zejména na výslechy svědků a možných svědků vzniku požáru. Ale ani to k objasnění nevedlo. Kriminální policie zahájila už několik dnů po požáru úkony trestního řízení kvůli podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. „Toho se mohl dopustit neznámý pachatel nedbalostním jednáním a způsobit tak požár," sdělil mluvčí.

Po odborné stránce měla policie různé verze pro vznik požáru. „Provedeným šetřením byla nakonec jako nejpravděpodobnější příčina stanovena nedbalost při kouření nebo zakládání ohně v přírodě," dodal Zámečník.