S domácí výrobou začal teprve letos. „Koupil jsem si odšťavňovač a zjistil jsem, že se s ním dají vyrábět i zmrzliny. Tak jsem to zkusil. Jako první jsem vyrobil meruňkovou s angreštem," popisuje své začátky. Díky jednoduché výrobě začal zkoušet zmrzliny z různých druhů ovoce.

Částečně ho k výrobě letní pochutiny přivedlo také to, že má rád dezerty. „Nerad ale peču. Je kolem toho moc práce a je třeba být pečlivý a přesný. Takový já nejsem. U zmrzliny to tolik nevadí," vysvětluje muž, který pracuje v oblasti informačních technologií.

Pokoření tří pátečních soupeřů připisuje částečně technologii výroby své zmrzliny. „Vyrobil jsem ji velmi hladkou, bez větších kousků ovoce. Chutná prostě tak, jak by člověk očekával," zdůrazňuje Zahnáš.

Experimentování se ale nebrání. „Mám odzkoušené, že hlavně méně výrazné ovoce je dobré okořenit netradičními přísadami, třeba zázvorem či kapkou alkoholu. Dobrá kombinace jsou například meruňky s mátou," doporučuje.