Na místě zasahovalo několik posádek záchranářů i vrtulník. „Jeden člověk zemřel a šest lidí se zranilo. Vrtulník převezl na urgentní příjem bohunické fakultní nemocnice jednu ženu s mnohočetnými vážnými poraněními. Dalších pět lidí utrpělo středně těžká zranění," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková. Všichni zranění byli cizinci.

Řidiče kvůli nehodě čekalo na zablokované dálnici stání v šestikilometrové koloně. „Srazila se tři auta, kamion, dodávka a jedno osobní auto. Šestatřicetiletý řidič kamionu narazil do z provozních důvodů odstavené dodávky a osobního auta. Na místě zemřel pětadvacetiletý muž z osobního auta, který se snažil poškozené vozidlo opravit," popsal podrobnosti tragické nehody policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Čelní srážka dvou osobních aut v pondělí ráno blokovala dopravu na silnici číslo 52. Nehoda se stala u Pasohlávek na Brněnsku, po dobu zásahu záchranářů byla silnice uzavřená.
Na I/52 se čelně srazila auta. Silnice mezi Brnem a Mikulovem byla uzavřená

Nehoda se stala krátce po osmé hodině ráno. Dálnice byla po dobu zásahu záchranářů zejména kvůli místu pro přistání vrtulníku uzavřená. Kolony se začaly tvořit nejen na dálnici, ale i na objízdných trasách. Po desáté hodině dopoledne policisté zprůjezdnili levý pruh, od jedenácté hodiny mohou řidiči projet oběma pruhy.

Podle policejních statistik od letošního ledna do konce července zemřelo na jihomoravských silnicích při dopravních nehodách čtyřiatřicet lidí. Zatím nejtragičtější dopravní nehoda letošního léta se stala začátkem prázdnin u Vnorov na Hodonínsku, kde zemřeli při srážce dvou osobních aut čtyři lidé. 

Jedna z nejtragičtějších nehod na jihomoravské části dálnice D1 se stala ve směru z Vyškova do Brna před dvěma lety, kdy po srážce dvou aut zahynulo pět lidí a čtyři další se zranili.

Ilustrační foto.
Zdrogovaný muž vezl kamaráda od krve. Podivné dvojice si všimla obsluha benzinky