„Prodejce používal na internetu e-mailové adresy veselypetr@atlas.cz a také slovackaslivovice@email.cz. Muž alkohol nabízel také na vývěskách obchodních domů Kaufland a Tesco v Uherském Brodě," upozornila mluvčí Vedrová.

Kriminalisté už muže zadrželi a případ v současné době vyšetřují. „Dotyčný prodával alkohol i na Slovensko. V sobotu jsme kontaktovali slovenskou policii, aby vyrozuměla všechny, kteří si jej koupili. Rozbor vzorku alkoholu přítomnost metylalkoholu potvrdil. Jeho konzumenti pak vyhledali lékařskou pomoc," sdělila policejní mluvčí.

Policisté zároveň varovali všechny, kteří si alkohol přes tyto nebo podobné inzeráty koupili, aby ho v žádném případě nepili a aby je o všem informovali na telefonní lince 158. „Pokud někdo už tento destilát vypil, měl by okamžitě zajít k lékaři na vyšetření a případnou léčbu otravy metylalkoholem. Pokud má podezřelé láhve někdo doma, policisté ho žádají, aby je přinesl na nejbližší služebnu, nebo to oznámil na linku 158," uvedla mluvčí.

Dodala, že policisté na jižní Moravě v neděli a noci na pondělí zkontrolovali dodržování zákazu prodeje alkoholu nad dvacet objemových procent v téměř čtrnácti stech provozovnách. „Zatím jsme nenašli nikoho, kdo by nařízení porušil," konstatovala policejní mluvčí Vedrová.