Bývalý radní na sociální síti vyhlásil, že čtvrt milionu na odškodnění nemá. „Nemám ani další peníze na náklady řízení protistrany i mě samotného. Proto vyhlašuji osobní sbírku a prosím o finanční pomoc," uvedl Bartík na sociální síti. Zároveň zmínil, že řada lidí mu už příspěvek dříve nabídla.

Bartík zároveň uvedl, že se Zemanovi písemně omluví, ale odvolá se proti výšce odškodnění i proti výši nákladů protistrany na soudní řízení. „Pokud se to podaří a výše podpory převýší sumu toho, co mám zaplatit, nasměřuji tyto peníze na podporu matek-samoživitelek. Podle mého advokáta je osobní sbírka v souladu se zákonem," napsal Bartík.

Svatopluk Bartík
Bartík má Zemanovi dát čtvrt milionu korun. Navíc napíše omluvný dopis

Ke čtvrtečnímu dopoledni do veřejné Bartíkovy sbírky lidé přispěli více než 42 tisíc, celková suma, která se má vybrat je 390 tisíc.

Spor začal ve chvíli, kdy Bartík před necelými třemi lety, těsně před tehdejšími prezidentskými volbami, napsal, že prezident Miloš Zeman má rakovinu a zbývá mu pár měsíců života.

Bývalý radní městské části Brno-střed Svatopluk Bartík vybírat peníze, aby mohl zaplatit prezidentu Miloši Zemanovi 250 tisíc jako odškodnění.Zdroj: FB Svatopluka Bártíka

Prezident u soudu následně požadoval jako odškodnění pět milionů korun. Tuto částku brněnský městský soud snížil na čtvrt milionu. Zeman je ochotný odškodné přijmout i ve splátkách. Celé zamíří na dobročinné účely. Prezidentův právník Marek Nespala byl s rozsudkem spokojený. „Soud nám dal plně za pravdu. Jedinou otázkou zůstává výše satisfakce,“ zmínil po rozhodnutí soudu.