Potraviny nakupuje ve zdravých výživách a ovoce a zeleninu od místních farmářů. „Čím je potravina čerstvější, tím je pro tělo lepší,“ řekl Král.

Nejvýživnější věci podle něj rostou venku v lesích, na loukách a zahrádkách. „Třeba taková pampeliška nebo kopřiva dokáží tělu dodat všechny potřebné vitamíny, minerály a enzymy,“ vysvětlil.

Luštěniny, obilniny a zelenina jsou nejlevnější potravinové skupiny na trhu. Nákup sezonního ovoce a zeleniny jeho peněženku nezatěžuje. „Pokud budu kupovat tropické ovoce a chodit každý den do veganských restaurací, tak to na mém rozpočtu znát bude,“ řekl raw vegan.

Ve Voděradech pořádali členové Kiliangangu tradiční motosraz.
Létali vzduchem hlavou dolů. Motosraz ozdobilo adrenalinové představení

Podle něj je rostlinná strava vhodná pro všechny. Od dětí přes těhotné ženy až po atlety. „Hodně špičkových sportovců přechází na rostlinnou stravu kvůli zlepšení regenerace, jejich zdravotního stavu a dosahování lepších výkonů,“ řekl Král.

Lidé se začínají víc zajímat o kvalitu potravin a informace se podle Krále šíří rychle. „To, že konzumace zpracovaných a živočišných potravin negativně ovlivňuje zdraví člověka a planety, se nedá popřít,“ řekl mladý raw vegan.

Burčák. Ilustrační foto.
Už zkraje srpna, o týdny dřív než běžně. Burčák tak brzy mnozí vinaři nepamatují

Michal Král se také věnuje sportu. Tančí break dance. Sám se od změny stravování cítí nabitý energií.

Na nezdravé jídlo nemá ani pomyšlení. Mlsná ho nehoní. Párek v rohlíku by snědl, ovšem jeho tělo by ho neudrželo. „To bych si neudělal. Zdraví je pro mě jedna z nejvyšších hodnot v životě,“ řekl Král.

ADÉLA FORMÁNKOVÁ

Ilustrační snímek.
Počet minipivovarů stále roste. Chtěl jsem si to taky zkusit, vysvětluje majitel