Návrat k původnímu časovému ohraničení zdůvodnil náměstek primátora Matěj Hollan vyprázdněním míst. „Zpoplatněná stání zůstávala po zavření obchodů prázdná a rezidenti je zdarma využít nemohli. Neodpovídalo to našemu cíli," řekl Hollan. Změna začne platit od pátku.

Od šesti hodin večer mohou stát auta zdarma v Bratislavské, Dornychu, Husitské, Kounicově, Lidické, Mezírce a na třídě Kapitána Jaroše. Změna se týká také Komenského a Mendlova náměstí. „V centru parkuji několikrát týdně, proto mě to těší. Ušetřím tím čas i peníze," poznamenal student Martin Rak.

V REZERVACI BEZE ZMĚN

Pro památkovou rezervaci, která je ohraničená Kolištěm, Moravským náměstím, Husovou, Nádražní, Benešovou a Malinovského náměstím, se nic nemění. V této oblasti dostávají rezidenti parkovací karty, aby na placených místech mohli stát zdarma.

Přecenění se dočká parkoviště typu park and ride u Ústředního hřbitova. „Měníme délku zvýhodněného parkování z dvanácti na čtyřiadvacet hodin. Proto, aby řidiči mohli využít parkoviště, když mají večerní program," uvedl Hollan.

Za dalších započatých čtyřiadvacet hodin si připlatí sto korun, zatímco dosud je započatých dvanáct hodin stálo o sto padesát korun víc. Nejdéle tam mohou lidé odstavit auto na šestadevadesát hodin, poté následuje odtah.

Beze změny tam zůstane krátkodobé parkování, kdy řidiči za odstavení auta neplatí první dvě hodiny nic. Do dvanácti hodin od vjezdu zaplatí stejně jako dosud dvacet korun.