Projektová dokumentace na umístění silničního mostu je už hotová a řeší ji stavební úřad. „Zpracovatel projektové dokumentace neeviduje požadavek takzvané velké EIA a zjišťovací řízení o vlivu stavby na životní prostředí. To samozřejmě zkracuje celý harmonogram přípravy investiční akce,“ uvedl blanenský místostarosta Ivo Polák.

Dodal, že přípravu stavby silničního mostu Blanenští koordinují také s chystanou rekonstrukcí Brněnské ulice. Do té by se dělníci měli pustit příští rok. „Dojde k takovým úpravám, aby se výsledek přizpůsobil plánovanému řešení přemostění. Je to důležité především pro zajištění objízdných tras při samotné stavbě přemostění,“ upřesnil.

Martin Maša trenér fotbalistů SK Olympia Ráječko krajský přebor
Trenérská shoda po derby Boskovice - Ráječko. Bylo to moc opatrné

Peníze na stavbu, která nezačne dřív než v roce 2020, dá kraj. „Podle odhadů vyjde zhruba na dvě stě osmdesát milionů korun,“ vyčíslila mluvčí krajského úřadu Monika Brindzáková. Chodníky, osvětlení nebo výsadbu stromů a keřů zaplatí město.

Nový most nahradí jedinou cestu na Staré Blansko. Měřit má sto padesát metrů. Po osm metrů široké silnici bez problémů projedou i kamiony mířící do firem v této části města. Pro pěší a cyklisty dělníci postaví oddělenou, tři metry širokou lávku.