Zhruba šedesát tisíc lidí hlasovalo pro zachování nádraží v centru města. Tedy kolem osmdesáti procent hlasujících. Voliči souhlasili i s vypsáním otevřené soutěže. „Ačkoliv výsledek není platný, není možné popdcenit jeho politický dopad. Nejde ignorovat desetitisíce lidí," zhodnotil po zveřejnění výsledků za Přípravný výbor pro referendum o nádraží v Brně Jakub Patočka. Ten dlouhodobě zastává názor pro zachování nádraží v Nádražní ulici.

Druhá varianta přestavby by jej odsunula o osm set metrů jižněji do takzvaného Jižního centra. Právě tuto variantu zastává bývalý náměstek primátora a předseda Spolku Brno + Robert Kotzian. Před otevřením volebních místností vyzýval Brňany k neúčasti u referenda. „Zachránili jsme budoucnost našeho města," komentoval krátce po jeho skončení. Zároveň připomněl, že v referendu se stejnými otázkami v roce 2004 byla účast vyšší.

Podle Richarda Mrázka, který je náměstkem pro investice brněnského primátora, měl vliv na rozhodování lidí i nedostatek podkladů. „Stejně jako my se rozhodli počkat na závěry studií proveditelnosti," hodnotil. Výsledky studií, které zpracovává Správa železniční dopravní cesty budou známy na konci listopadu. „Pravděpodobně půjde ale pouze o dílčí závěry," dodal Mrázek.