Lidé si užijí i chutě z Bulharska, Arménie nebo Španělska. Na své si přijdou i milovníci tvarůžků, kteří je ochutnají s rajčaty, dokonce i na sladko.

Každý stánek s jídlem musí splnit podmínku, mít vždy alespoň nějaký pokrm vyrobený z rajčat. Tu určitě splní třeba Daniela Tomečková, která nabídne těstoviny vyráběné tradiční recepturou. „Kromě dalších druhů, lidem prodáme semolinové ochucené těstoviny, vyrobené z tvrdozrnné pšenice. Jednou z příchutí budou právě rajčata,“ řekla majitelka malé firmy Pasta Daniela.

O zahájení festivalu jídla zahaleného do červené barvy se postará cimbálová muzika Břeclavan. „Po ní přijde na řadu kuchařská show charismatické herečky Markéty Hrubešové. Pro nejmenší bude přichystaný rovněž dětský koutek mateřského centra Lvíček Dyjáček. O zábavu se dále postará pouliční cirkus Kašpaři,“ prozradil Vlasák.

Ilustrační foto
V baru létaly mužské pěsti, v parku zase ženské facky



Členové cirkusu naučí děti žonglovat s rajčaty nebo jim z balonků vykouzlí, co si budou přát. Malí návštěvníci akce si také zaskáčou přes cuketovou špagetu, která jim nahradí švihadlo.

Dospělé zaujmou vybrané kuchařky z městské knihovny vystavené v synagoze, v nichž najdou inspiraci pro tvorbu v domácí kuchyni. Uvnitř budovy si lidé také odpočinou při sledování filmového dokumentu o rajčatech.

Ujít si tento kulinářský zážitek rozhodně nenechá například Petr Procházka. „Rajčata mám velmi rád. Slyšel jsem, že se z nich dá vyrobit i sladká marmeláda. Byl bych rád, kdybych ji mohl ochutnat,“ prozradil muž.

Vstup na akci je zdarma. Začíná v deset hodin dopoledne.

Ilustrační foto
Veřejných domů u hranic razantně ubývá