Deník srdečně zve všechny návštěvníky Olympijského festivalu, aby zavítali do první galerie pavilonu Z, kde sídlí redakční zóna. Dostanou Festivalový deník, noviny a časopisy z vydavatelství Vltava Labe Media, pochutnají si na dobré kávě a zároveň mohou položit dotazy sportovcům.

Nejdřív bude hostem Deníku oštěpař Petr Frydrych, který se minulý rok blýsknul na londýnském mistrovství světa v atletice. Třicetiletý svěřenec nejlepšího oštěpaře všech dob Jana Železného předvedl na šampionátu hod dlouhý 88,32 metru. Vylepšil si sedm let starý osobní rekord a ziskem bronzové medaile doplnil v Londýně stříbrného Jakuba Vadlejcha.

Olympijský festival na Brněnském výstavišti žije i po setmění.
Olympijský festival, den druhý: Euforie z Vítkové a bouřlivé fandění Sáblíkové

Zajímavý sport, který si získává pozornost fanoušků, představí sourozenecké duo. Brňané Lukáš a Tereza Vaculíkovi se zúčastnili olympijských her v jízdě na boulích. Pětadvacetiletá Tereza si olympijský debut připsala v pouhých sedmnácti letech a byla nejmladší členkou české výpravy na hrách před osmi lety ve Vancouveru.

V roce 2014 poté cestovala i do Soči. Po vleklých problémech s koleny po olympiádě v Rusku ukončila kariéru. O šest let starší bratr Lukáš se zúčastnil olympiády v kanadském Vancouveru v roce 2010, obsadil 26. místo a také již ukončil kariéru.

Přijďte je pozdravit v neděli do pavilonu Z. Stejně jako řadu sportovních osobností, které dorazí Raška Expresem přímo k branám Olympijského festivalu v Brně. Speciální vlaková souprava, která vyráží v osm hodin ráno z Prahy, přijede do Brna v půl dvanácté dopoledne. Expresem pojede i olympijský medailista kajakář Josef Dostál či vnuk legendárního skokana na lyžích Jiřího Rašky Jan Mazoch. Akce se pořádá na počest Rašky, který před padesáti lety získal pro Československo první zlatou medaili na olympijských hrách.

Nedělní program na Olympijském festivalu11.30 – příjezd Raška Expresu
11.30 – medailový ceremoniál Veroniky Vítkové

Nedělní besedy Deníku:14.30 – 15.00: Petr Frydrych
15.00 – 15.30: Tereza a Lukáš Vaculíkovi

Jiří Snítil na Olympijském festivalu v zóně Deníku.
Prostě Brno jede, usmívá se kapitán curlingové reprezentace Snítil