Ke krajskému soudu řidič nedorazil, nikdo totiž neví, kde nyní je. „Trest, který stanovil okresní soud, je nepřiměřený. Jako správnější se nám zdá podmíněný trest a kratší doba zákazu řízení,“ uvedl řidičův obhájce Jaroslav Celnar. Navrhl také zrušit trest vyhoštění.

Silně opilý řidič kamionu jel po dálnici D2. Před policisty se sám nemohl ani postavit na nohy. Naměřili mu téměř tři promile.
VIDEO: Opilý řidič kamionu kličkoval po dálnici. Měl 3 promile, nemohl ani stát

Státní zástupce Jiří Kadlec poukázal na to, že jako řidič z povolání, který sedí opilý za volantem čtyřiadvaceti tunového kolosu, si muž snížení trestu nezaslouží. „Správné je také vyhoštění, takové řidiče není na místě do republiky vpouštět. Je jenom šťastná shoda náhod, že jej policisté stihli zastavit, každým metrem jízdy ohrožoval na dálnici všechny ostatní,“ řekl Kadlec.

Zdroj: Policie ČR

Brněnský krajský soud odvolání řidiče zamítl a potvrdil původní trest. „Souhlasíme s názorem státního zástupce, trest rozhodně není přísný. Šlo o profesionálního řidiče, který řídil nákladní vůz s návěsem, jel po dálnici a brutálním způsobem ohrozil nespočet dalších řidičů,“ řekla předsedkyně senátu Hana Kleinová.

Vážná dopravní nehoda blokovala ve středu v poledne dálnici D1 v Brně ve směru na Prahu. Nehoda se stala na 197. kilometru.
Nehoda aut a kamionu na dvě hodiny uzavřela D1. Dva lidé jsou těžce zranění