Jednatel nemocnice Miloš Janeček je v hodnocení nabídky opatrný. „Vím o tom z dopisu, který obdrželi radní a zastupitelé. Podle vedení města přednese společnost konkrétní představu zastupitelstvu. Poté si všichni uděláme obrázek, co by bylo na příštích dvacet až třicet let pro nemocnici lepší,“ řekl Janeček. Představení Agelu se pravděpodobně uskuteční na únorovém zasedání zastupitelstva.

Volby v Praze.
Jste nemocní a nejste schopni jít volit? Komise přijde za vámi domů

K nabídce se vyjádřil i opoziční zastupitel a bývalý starosta Jaroslav Dohnálek. „Nevím, jestli bych to podpořil. Musíme vyslechnout jejich záměr,“ řekl. Nejpodstatnější je podle něho zachovat veškeré služby i zaměstnance. „Zachování musí být zaručené. Myslím však, že nejlepší je provozovat nemocnici jako městskou firmu. Provoz musí podpořit kraj a stát,“ dodal Dohnálek.

O nemocnici
Srpen 2017: radnice žádá kraj o převod nemocnice pod jeho správu
Říjen 2017: Jihomoravský kraj převod zamítá
Prosinec 2017: o provoz nemocnice má zájem Agel


Závěry zatím nechce dělat ani starostka Boskovic Hana Nedomová. „Stále platí prohlášení vedení města, které počítá s pomocí kraje. Ten sice nechce převzít nemocnici, ale slíbil, že provoz finančně podpoří. Závazkem města je zajistit peníze na provoz v roce 2018,“ uvedla Nedomová. Dodala, že o nabídce by muselo hlasovat zastupitelstvo a následovalo by výběrové řízení.

Nemocnice zatím hospodaří s kladným výsledkem. Chybějí však peníze na rozvoj a investice. Jiné řešení napadlo bývalého ekonomického náměstka nemocnice Tomáše Julínka. „Možná by pomohla výměna na radnici. Myslím, že současné vedení města má na situaci lví podíl,“ sdělil Julínek. Z funkce ho před dvěma lety odvolala současná starostka. Julínek na podzim vyhrál soudní spor s nemocnicí. Rozsudek potvrdil, že výpověď byla účelová.

Kandidáti na prezidenta
Prezidentské volby sázkaře lákají. Jeden vsadil na Drahoše přes dva miliony