Aut přibylo například v Březí. „Sem tam se tvoří kolony. Možná by to příště chtělo lepší značení. V obci máme odbočku na Dolní Dunajovice, kam občas nějaký řidič zabloudí. Týden se to vydržet dá, déle určitě ne,“ uvedl v pondělí starosta Březí Miroslav Vymyslický.

Uzavírka začala o víkendu, má trvat do čtvrteční půlnoci. Jak už Deník Rovnost informoval, na místní úzké silnice je svedený provoz kvůli manévrům, kdy technici na chátrající most pokládají takzvaný Mamut – provizorium.

Sirotčí hrad. Ilustrační fotografie.
Správci Pálavy hledají dobrovolníky. Láska k přírodě nutná

Po něm budou řidiči jezdit až do roku 2020, kdy silničáři z Ředitelství silnic a dálnic postaví přes Nové Mlýny nový betonový most.

Mamut• Technici instalují na starý most přes Nové Mlýny více než stometrové provizorium.
• Řidiči po něm projedou od pátku.
• Zmizí semafor, provoz bude obousměrný, rychlost omezená na třicítku.
• V roce 2020 silničáři postaví nový betonový most.


Objížďka vede i kolem základní školy v Březí. „U přechodu pro chodce přes den lidé hlídají, aby se dětem nic nestalo,“ dodal starosta Vymyslický.

V některých vesnicích dohlíží na situaci městská policie z nedalekého Mikulova. „Hlídka v případě potřeby usměrňuje provoz. Ten je místy velmi pomalý,“ upozornil šéf strážníků Jiří Hamerník.

Policisté v neděli a v pondělí zaznamenali zmatené a nervózní šoféry, do večera ale žádné nehody. „Někteří řidiči ignorovali dopravní značení a vjížděli do zákazu,“ zmínil policejní mluvčí Pavel Šváb.

PŘEMYSL SPĚVÁK, RADKA KONEČNÁ

Soutěže ve vaření zelňačky se ve Velkých Bílovicích zúčastnilo téměř třicet týmů.
Z kapusty břuch tlustý. Velké Bílovice provoněly zelňačky, nejlepší měli Sliváci
Ilustrační foto.
Objížďky a obavy ze zdržení. Most přes Nové Mlýny zavřou, aby postavili Mamuta