Na místě byl potřeba vrtulník záchranářů. „Situace vypadala velice závažně a proto jsme na místo vyslali hned několik zásahových týmů. Nakonec to bylo méně tragické, než jsme očekávali. Ošetřili jsme celkem sedm osob a čtyři z nich následně transportovali do nemocnic. Všichni zranění byli při vědomí a utrpěli poranění končetin," uvedla mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová.

Deníku Rovnost se podařilo spojit s mužem, jehož syn byl v době nehody na kolotoči. Kvůli úrazu má nohu v dlaze. „Byla tam s ním manželka. Syn s provozem kolotoče pomáhal, majitel pak volal ještě večer, jak se mu daří," řekl muž, jenž si však nepřál zveřejnit své jméno. Redakce ho ale zná.

HODY POKRAČOVALY

Událostí se zabývají policisté. Dechová zkouška u provozovatele atrakce ukázala, že byl v době nehody střízlivý. Policejní vyšetřovatelé nyní zjišťují, zda se příčinou nehody stala technická závada nebo chyba v zabezpečení. „Zatím se k ničemu nepřikláníme. Vše jsme zadokumentovali. Další informace budou jasné v příštích dnech," sdělila policejní mluvčí Štěpánka Komárová. Ve hře je možné vypracování znaleckých posudků.

Ilustrační fotografie.
Agresivní muž skončil na záchytce, zlobu obrátil proti partnerce

Nehoda se stala při hodech, které i přes nepříjemnou kolizi pokračovaly. Starostka Zaječí Jana Hasilíková zmínila, že zranění jsou lidé pocházející z obce. Na místě byla už krátce poté, co k havárii došlo. „Když jsem tam přišla, už seděli bokem. Atrakce je uzavřená a místo nepřístupné," reagovala starostka. Podobou událost v obci nepamatují. S provozovatelem kolotoče tam mají letité zkušenosti a nikdy nic takového řešit nemuseli. V souvislosti s letošním problémem však příště budou klást větší důraz na zabezpečení. „Ať už přijede kdokoliv, určitě je na to upozorníme," dodala Hasilíková.

Zatímco v Zaječí se kolize obešla bez tragických následků, v paměti zůstává několik let staré neštěstí v Ivančicích na Brněnsku. Patnáctiletý mladík tam spadl z otočné lavice a z šestimetrové výšky dopadl na zem. Ačkoliv ho vrtulník ihned převezl do brněnské fakultní nemocnice, mladík následkům vážných zranění po týdnu podlehl.

Ilustrační foto.
Pro řidiče letěl vrtulník, nehoda komplikovala dopravu