Honička odstartovala v Syrovicích na Brněnsku, kde třicetiletý řidič auta značky BMW ignoroval pokyny policistů k zastavení a začal ujíždět. „Ze Syrovic zamířil přes Ořechov do Hajan, následně do Želešic, přes Modřice do Chrlic a Tuřany do obce Dvorska. Potom vozidlo vyrazilo do Sokolnic a přes Telnice do Újezdu u Brna, Otnic, Lovčiček, Bošovic, Velkých Hostěrádek až do Dambořic," přiblížil ve středu policejní mluvčí Bohumil Malášek. Do jeho stíhání se zapojily téměř dvě desítky policejních hlídek.

Tři roky týral družku, spor vyvrcholil smrtí novorozence. Muži teď hrozí doživotí.
Tři roky týral družku, spor vyvrcholil smrtí dítěte. Muži hrozí výjimečný trest

Obcemi se řítil až stodvacetikilometrovou rychlostí, křižovatkami projížděl na červenou. Několik se při jízdě úmyslně dostal do protisměru. „Hlídky vybavené mimo jiné zastavovacími pásy pod vedením operačního střediska postupně vytvářely zátarasy. V Dambořicích se řidič odvážným manévrem dokázal z připravené pasti vymanit. Otočil se, ale jeho cesta zpět směrem do Velkých Hostěrádek skončila jen pár stovek metrů za obcí," popsal Malášek.

Zdroj: Policie ČR

Hazardující řidič skoro půlhodinovou zběsilou jízdu sám ukončil a vzdal se policistům. „Důvod k úprku rozhodně měl. Při prohlídce auta našli policisté několik injekčních stříkaček s bílou krystalickou látkou, pravděpodobně pervitinem. Nebylo tedy divu, že řidič měl pozitivní test právě na tuto drogu," uvedl Malášek.

Ilustrační foto.
VIDEO: Opilý řidič v Bystrci srazil dopravní značku. Přiznal piva i slivovici

Ujíždějícího šoféra čeká stíhání za ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté momentálně vyšetřují, co má spolu s řidičem zbytek osádky, dvaačtyřicetiletý muž a sedmadvacetiletá žena, společného s chemikáliemi a drogami nalezenými v autě.