Jeho členové na Facebooku zveřejnili video s komentářem. „To, co vidíte není fotomontáž, ale prezentace brněnského náměstka primátora pro dopravu, a proto podle toho doprava ve městě vypadá,“ okomentoval fotku na videu jeden ze členů hnutí.

Kritizovali také Hollanův přístup k řešení problémů. „V Brně je kolona vedle kolony. Vedení magistrátu za to střídavě obviňuje úředníky nebo policii a náměstek pro dopravu mlčí,“ řekl na videu další z členů hnutí.

Fotka na plakátu má symbolickou hodnotu. „Říkáme, jako v té pohádce, císař je nahý. Vedení města a Hollan jsou nekompetentní,“ zaznělo také ve videu.

Brněnský náměstek primátora si z toho nic nedělá. „Hnutí Slušní lidé, které ministerstvo vnitra zařadilo na seznam neonacistických extremistických skupin, už ze mě udělalo na maketě Německého domu na Moravském náměstí Hitlera, nyní vystavují další obrázek se mnou. Jsem za to rád, zrovna od téhle party mi to přijde jako pochvala, že dělám věci dobře,“ komentoval vyvěšení plakátů Hollan.

Velká fotografie brněnského náměstka primátora Matěje Hollana se v sobotu dopoledne objevila na instalaci na Moravském náměstí. Plakát vyvěsili aktivisté z hnutí Slušní lidé.
Hollan jako Hitler. Aktivisté vyvěsili na maketu Německého domu fotku náměstka

Počinem se zabývají strážníci. „Hlídka, která byla na místě, nemohla vyloučit spáchání přestupku proti občanskému soužití, proto případ předáváme správnímu orgánu,“ informoval mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Vysvětlil, že náměstek primátora tímto způsobem mohl být vystaven posměchu a urážce na cti. O dalších plakátech v Brně nemají strážníci zatím žádné informace. „Potvrdilo se pouze, že byly plakáty na Kolišti a v Gajdošově ulici,“ sdělil Ghanem.

Ředitelka Turistického informačního centra města Brna Jana Janulíková.
Odmění šéfku informačního centra Janulíkovou. I přes výhrady k festivalu