"Vzhledem ke skutečnostem a nařízením, která nyní musíme respektovat, požádal náš klub vedení soutěže o odložení ligových zápasů, než uplyne minimálních 10 dní povinné karantény. Pevně věříme, že po jejím odeznění se budeme moci vrátit do normálu a další odklady již nebudou nutné," napsal klub na své webové stránky.

V karanténě je i ženský tým Žabiny, jedna z hráček měla pozitivní nález nákazy. „V současné chvíli jsme úplně přerušili přípravu, čekáme na odběry a podle výsledků a podle zdravotního stavu hráček a členů realizačního týmu rozhodneme o dalším postupu,“ uvedl generální manažer Žabin Radek Šír.

Příspěvek na facebookové stránce Brněnského deníku Rovnost o pokutované astmatičce.
Pokutovaná astmatička bez roušky: Taxík vyjde levněji či Braňte se, reagují lidé

Kolik za den přibylo nakažených?

Brno - město 64
Brno - venkov 15
Blansko 16
Vyškov 10
Břeclav 4
Znojmo 7
Hodonín 28

Celkem 144

Za posledních čtyřiadvacet hodin přibylo v kraji rekordních 144 případů nákazy, aktuálně pozitivních je na jižní Moravě přes devět set. V nemocnicích leží s koronavirem čtyři a čtyřicet lidí. Šest z nich je ve vážném stavu.

Nejvíce nakažených přibylo v Brně, a to 64. Nejméně pak na Břeclavsku, kde za den přibyli čtyři nakažení. Od začátku pandemie se v Jihomoravském kraji nakazilo skoro tři tisíce lidí. Třicet lidí zemřelo, přes dva tisíce lidí se uzdravilo.