Důvody, pro které se brněnskému turistickému centru původní plán splnit nepodařilo, objasnila mluvčí organizace Adéla Nováková. „Celý projekt vyžaduje spolupráci mnoha institucí a je poměrně komplikované je všechny zkoordinovat dohromady,“ uvedla.

Spuštění celého projektu turistické centrum odložilo vícekrát. V lednu při jeho představování pracovníci TIC BRNO sdělili, že kartu zavedou v prvním pololetí roku. To se nestalo. „Kartu chceme pro turisty zavést do konce prázdnin,“ řekla pak v polovině srpna Gabriela Peringerová z turistického centra na dotaz Deníku Rovnost.

Ilustrační foto.
Lístky na památky i do MHD. Turistická karta má pomoci naplánovat návštěvu Brna

Ani teď, v polovině září, však karta, která by lidem ulehčila návštěvu Brna, zavedena není. „Chceme lidem nabídnout plně funkční produkt. Z toho důvodu jsem se nakonec rozhodli zavedení karty o pár měsíců posunout,“ uvedla na zatím poslední dotaz Rovnosti na termín projektu Nováková. A dodala, že novým termínem je právě letošní podzim.

Turistická karta výhod. Infografika.Zdroj: DENÍK

K ČEMU PŘESNĚ BUDE?

Kromě termínu zatím není jasné, co vše přesně bude Brnopas svým držitelům nabízet. Stále se například ještě jedná o tom, co by karta mohla přinést turistům na sportovištích městské společnosti Starez-sport. „Chceme zapojit především ta střediska, která jsou pro cizince nejatraktivnější. Lázeňské a relaxační středisko Rašínova, Aquapark Kohoutovice, v zimě pak Mobilní kluziště za Lužánkami. Vše ale musí nejprve schválit rada města Brna,“ sdělila mluvčí Starez-sportu Michaela Radimská.

Jasněji je v případě jiného partnera projektu, Dopravního podniku města Brna. „S turistickou kartou si lidé budou moci zvolit elektronickou jízdenku v hromadné dopravě. Především se bude jednat o jednorázové nebo denní jízdenky. Nová služba by měla být k dispozici na přelomu září a října,“ vysvětlil Jan Seitl z dopravního podniku.

Ilustrační foto
Turistická karta? Brnu zatím chybí