Letošní novinkou je obsazení celého výstaviště. „Ještě nikdy jsem veletrh nepořádali na celé ploše areálu. Například veletrh SportLife zabere čtyři pavilony,“ uvedl ředitel festivalu Jan Kuběna.

Festival nabídne také řadu sportovních klání. „Návštěvníci mohou zajít na mistrovství České republiky v biketrialu, soutěž v latinsko-americký a standardních tancích nebo mistrovství republiky v mobilních a počítačových hrách,“ pozval Kuběna.

Herec Bolek Polívka a jeho syn, talentovaný basketbalista Jan Polívka.
Herec Polívka viděl synův střelecký rekord. Třináctiletý Jan září v basketbalu

Zážitky čekají i na fanoušky rychlých strojů. V pavilonu Z bude mít zázemí Agrotec Rally Show. „Letos nabídneme paralelní závody aut. V sobotu pojedou soudobé a v neděli historické vozy. Přihlásilo se dvaačtyřicet závodníků,“ pozval generální ředitel společnosti Agrotec Martin Rada.

Na veletrh se chystá Brňan Jan Kyzlink. „Chci si obhlédnout hlavně sportovní vybavení,“ uvedl důvod své návštěvy Kyzlink. Pro něj a další návštěvníky bude připravený pavilon V.

Veletrh začne v pátek slaňováním z výškové budovy výstaviště, potrvá do neděle. „Vstupné na místě je dvě stě korun, v online předprodeji 150,“ sdělila mluvčí festivalu Dita Brančíková.

Kino Lucerna v brněnských Žabovřeskách.
Úpravy parků, kina i nová hřiště. Brno rozdělí mezi městské části 67 milionů

Stejně jako loni bude součástí festivalu i Youtubering, na který přijede dvacítka předních českých youtuberů. Na tuto část festivalu si návštěvníci musí pořídit speciální vstupenku za 590 korun v online předprodeji nebo 890 na místě. Lístek platí i na vstup do zbytku areálu.