„S letošním Vinobraním jsme spokojeni. Navštívilo ho podobně jako vloni sedmasedmdesát tisíc lidí. Město nakonec ekonomicky skončilo s částkou čtvrt milionu korun v plusu," uvedl ředitel Znojemské Besedy Dušan Varga.

Vinobraní celkově stálo sedm milionů a padesát tisíc korun. „Bylo to méně než loni, kdy náklady činily sedm milionů a dvě stě tisíc korun," doplnil Varga.

Podle starosty Znojma Vlastimila Gabrhela měla akce kladný ohlas. „A to jak kulturní program na jednotlivých pódiích, tak v ulicích města. Lidé se chovali rozumně, městská policie měla minimum zásahů. Možná trochu přispěla i prohibice, ale Vinobraní přece není o kořalkách," řekl Gabrhel.

„Lidé ocenili průvod, ale třeba také hradební příkop, kde byl program zaměřený na rodiče s dětmi a vládla tam pohodová atmosféra. Dostali jsme samozřejmě i několik negativních mailů, ale převažují ty pozitivní," sdělil Varga.

Z reakcí lidí, kteří svátky vína a burčáku hodnotili na webu Znojemského deníku, lze vyčíst chválu i kritické poznámky. „Letošní ročník Vinobraní se moc povedl, průvod moc hezký, atmosféra super. Co bych vytkla, byl program na hlavní tribuně: byl celkem chudý, ale s tím se dalo počítat. Taky nám vadilo málo laviček ve městě a špatná doprava do Přímětic," napsala například uživatelka Pavlína.

„Vinobraní určitě hodnotím kladně, zvlášť po tom loňském propadáku. A za to dík hlavně panu Beranovi a panu Čapounovi (Václav Beran je režisérem historických scén, marek Čapoun pak představitelem role krále, pozn. red.). Super náladu šířil taky kejklíř Jonáš," napsal čtenář Max.

Někteří lidé vnímali i údajně špatný zvuk na Masarykově náměstí. „Vím o tom. Mám dvacetiletou praxi s akustikou a zvučením na náměstí, takže vím, že to není jednoduché. Prostě lidé, kteří se o zvuk starají, by si mohli nechat poradit od těch, kdo mají s akcemi na Masarykově náměstí praktické zkušenosti," konstatoval šéf jedné ze znojemských reklamních agentur Luboš Vitanovský.

Nedostatky ve spojích městské hromadné dopravy chce Beseda pro příští rok zlepšit. „Jsme si toho vědomi. Budeme jednat s dopravní společností," slíbil Varga.