Případ převzali jihomoravští policisté, kteří ho nyní vyšetřují. Muži totiž hrozí trest za nebezpečné vyhrožování. „Na jednom z oddělení křičel na zaměstnankyně, aby si na něj daly pozor, že neví, čeho je schopný, a aby to braly jako oficiální výhrůžku," konstatovala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Ještě než muž odešel, ve výhružkách přiostřil. „Nábojnici ženám na stůl položil pravděpodobně k umocnění svého sdělení," doplnila Cejnková.

S agresivním jednáním se setkal i osmašedesátiletý muž, který v těchto dnech cestoval trolejbusem. „Měl bohužel smůlu a padl do oka opilci, který ho bezdůvodně napadl. Čtyřiatřicetiletý muž ho nejprve kopl do stehna a následně udeřil do obličeje," popsala případ mluvčí.

Seniorovi vyhrožoval i zabitím. „Agresor naštěstí skončil brzy v poutech a vzhledem k výsledku dechové zkoušky, bezmála tři promile alkoholu, putoval k vystřízlivění do policejní cely," doplnila Cejnková.

Čtyřiatřicetiletý muž se podobně agresivně choval už dříve. „Tentokrát mu za výtržnictví a nebezpečné vyhrožovaní můžou hrozit až tři roky ve vězení," konstatovala mluvčí.