Událost se odehrála v noci na neděli. „V neděli před druhou hodinou ranní přijali kolegové na lince 158 nepříliš souvislé oznámení o krádeži většího množství peněz. Mužský hlas oznamoval, že byl okradený v baru v Ivanovicích na Hané. Měl hrát na automatech a vyhrát šedesát tisíc korun. Radost z výhry spojená s konzumací alkoholu však zřejmě způsobila, že host v baru usnul. Když se probudil, zjistil, že peníze, které mu barman vyplatil, u sebe nemá, a proto volal policii,“ popisovala událost vyškovská policejní mluvčí Alice Musilová.

Zelenina. Ilustrační foto.
Nakupující ve Slavkově mrzí nahnilé ovoce. Řetězce: Případy hlaste prodavačům

Údajnou krádež se však podařilo vysvětlit. „Ukázalo se, že muž měl štěstí i napodruhé. Jeho známý barman, když viděl, že výherce usnul, výhru uschoval na baru. Před policisty tedy kamarádovi peníze vrátil a vše mělo dobrý konec,“ pokračovala mluvčí.

Jak poznamenala, případy s podobně dobrým koncem bývají spíše zřídkavé. „Většinou lidé, kteří věnují svůj volný čas hraní na automatech, o peníze, a bývají to i značné částky, přicházejí. Výhra, zejména ta větší, je ojedinělá. A, bohužel, je tu úskalí vytvoření závislosti. Jak se říká, s jídlem roste chuť. Navíc kombinace hazardních her a alkoholu nemusí mít právě takovýto šťastný konec,“ zdůraznila Musilová.