„V odpočinkové části areálu si všimli dvou lidí s batůžky, kteří seděli v altánu a pili kávu. Vzhledem k současné situaci zvýšeného nelegálního pohybu cizinců na našem území je vyzvali k prokázání totožnosti," přiblížila ve středu mluvčí celní správy Lada Temňáková.

Muži podle svých slov žádné doklady neměli, pocházejí z Libye a přicestovali z Maďarska. „Další šetření prokázalo, že se ukryli pod návěsem bulharské jízdní soupravy v prostoru pro rezervu. Její řidič uvedl, že po zastavení na parkovišti si všimnul dvou lidí vylézajících z pod návěsu," řekla Temňáková.

Desítky běženců se ukrývaly v nákladním autě z Turecka. Jihomoravští celníci je objevili ve čtvrtek v podvečer při kontrolách na dálnici D2 na Břeclavsku.
Břeclavsko: vstupní brána pro uprchlíky. Zadržených migrantů přibývá

Přivolaní republikoví policisté cizince a řidiče zadrželi kvůli dalšímu vyšetřování.

Pro jihomoravské celníky se letos jedná už o šestý případ nelegálních migrantů. Před zhruba dvěma týdny objevili na D2 na Břeclavsku jednatřicet syrských a sedmnáct tureckých běženců, kteří se ukrývali v kamionu z Turecka. Odhalili je pomocí rentgenu. Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška šlo o největší záchyt migrantů v kraji za poslední roky.