Obžalovaní se s dovoláními musejí obracet vždy na soud prvního stupně. Krajský soud podněty později předá k NS. Dovolání nemá odkladný účinek ani přímý vliv na výkon trestu.

Slavkovská loupež patří k největším v historii Česka. Dolíhal byl potrestán také za pozdější vraždu pravděpodobného komplice, velitele přepadeného vozu s penězi. Vinu popíral.

Vrchní soud v Olomouci loni v listopadu potvrdil tresty také pro další obžalované z loupeže. Bratr hlavního aktéra Antonín Dolíhal si za svůj podíl na přepadení vozu vyslechl trest deset let, Jaroslav Havlík 11 let vězení.

Jiří Bartoň, který pomáhal odklízet tělo velitele vozu, dostal u Krajského soudu v Brně 2,5 roku vězení s podmínečným odkladem na čtyři roky.

Roman Dolíhal setrvale tvrdí, že v době spáchání loupeže byl na jiném místě. Odsouzen byl především na základě výpovědi bratra Antonína, který se k činu přiznal a popsal přípravu i průběh přepadení.

Loupež se stala v srpnu 2006. Tři maskovaní muži tehdy přepadli vůz bezpečnostní služby a ukradli 77 milionů korun. Měli pistole a maketu bazuky.

Bývalí policisté většinu peněz investovali do nemovitostí, případně s různými výsledky svěřili nebo půjčili známým. Velitel vozu zemřel čtyři roky po loupeži. Tělo se našlo až později na skládce u Drásova na Brněnsku.
tmd sd