Jedním z nich byl i devětapadesátiletý muž, který minulý týden uvnitř areálu brněnské dopravní společnosti naboural s kamionem devět zaparkovaných aut. Způsobil škodu za sedm set tisíc korun. „Po hromadném karambolu nadýchal 1,78 promile alkoholu a přiznal se k vypití deseti dvanáctek," informoval Vala. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz.

Ilustrační foto.
Přibývá řádění bytových zlodějů: nejhorší situace je na černovických sídlištích

Kvůli nesvítícímu světlu zase hlídka ve Šlapanicích zastavila třiašedesátiletého cizince. Přiznal se, že si dal jedno pivo. „Tomu ale zhola neodpovídala dechová zkouška. Přístroj ukázal vysokou hodnotu kolem dvou a půl promile alkoholu v dechu," zmínil Vala.

Vztyčený prostředníček

Na Kyjovsku zase na policisty nevybravě reagovala podnapilá cyklistka. „Kolegům ukázala vztyčený prostředníček. Zastavit se jí podařilo až za pomocí donucovacích prostředků. Ale ani poté se žena neuklidnila. Její agresivita se vůči hlídce stupňovala a nadávkami rozhodně nešetřila. Noc tak musela přečkat v policejní cele, kolegové jí naměřili téměř dvě promile," poznamenal Vala.

Čilý stavební ruch v brněnské ulici Žabovřeská, kde pracují na další fázi stavby velkého městského okruhu.
Vytrhávání kolejí: okolí Žabovřeské v Brně se mění k nepoznání. Podívejte se

Čtyřiačtyřicetiletý šofér, kterého zastavila hlídka v centru Slavkova, pro změnu nafoukal 2,35 promile. „Ačkoliv se dušoval, že vypil jen dvě piva," sdělil Vala.

Muži jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Mohou skončit i ve vězení. „Ženě ve správním řízení za několik přestupků hrozí vysoká pokuta v řádech desetitisíců korun," doplnil Vala.