Předvolaní policisté včetně pracovníků bezpečnostní agentury se shodli: Autonehodu s tak obrovskou škodou ještě neviděli. Všichni dotazovaní událost shodně dávali za vinu Hrazdirově opilosti a otupělosti. „Řekl mi, že měl asi pět piv a k tomu ještě nějaký další alkohol," vypověděl městský policista Miloš Bastl.

Vyškovský obvodní policista Michal Orság Bastlovu výpověď doplnil. „Hrazdira se staral jenom o to, aby se zase napil a zapálil si. Měl to na háku," řekl muž. Právě on u obviněného Hrazdiry zajišťoval dechovou zkoušku. „Dvakrát vyšla pozitivně," stál si za svým policista.

Zpochybňující posudek

Podle obhájce Hrazdiry ale došlo ze strany policistů k vážnému pochybení. „Klient tvrdí, že ho policisté neupozornili na možnost krevních testů, které by mohly alkohol v krvi vyloučit," sdělil Lubor Ludma. Práci policistů tím tedy zpochybnil a sám přitom přišel s posudkem o odběru krve, který výsledkům dechových zkoušek odporuje. Z dokumentu totiž vyplývá, že Hrazdira alkohol před jízdou nepožil.

Podle státního zástupce Radka Hůlky, který se případem zabývá, je dokazování mimořádné. „Případ byl jasný, ale posudkem o údajném odběru krve se komplikuje. Hrazdira se svým obhájcem zpochybňují činnost zúčastněných policistů na místě činu a nepřímo je obviňují z komplotu proti obviněnému," uvedl Hůlka. Jak dodal, okolnosti týkající se předložení zmiňovaného posudku jsou, dle něj, podezřelé.

Nově doloženým posudkem se bude okresní vyškovský soud zabývat na třetím přelíčení šestadvacátého dubna.

HRAZDIROVA JÍZDA VYŠKOVEM
- 23. dubna loňského roku ve tři čtvrtě na jednu ráno narazil Zdeněk Hrazdira do protijedoucího vozidla, potom, co mu nedal na křižovatce přednost
- následně se svou Škodou Fabií naboural do autosalonu. Poškodil nejen budovu ale i vystavená auta
- škodu odborníci vyčíslili na více jak dva miliony korun
- Hrazdira měl spolujezdkyni, u níž, stejně jako u něj, dechová zkouška potvrdila požití alkoholu
- Hrazdira ale požití alkoholu popírá

ADÉLA JELÍNKOVÁ