Soud při rozhodování o tom, kolik Trávníček od školy dostane, vzal v potaz i to, že se mu i po úrazu daří ve sportovní kariéře. „Při rozhodování se braly i ohledy na to, jak je poškozený zařazen do běžného života. Podle důkazů, co měl k soud k dispozici, víme, že reprezentuje Slovenskou republiku ve stolním tenise a daří se mu. I tohle byl jeden z důvodů, proč soud vypočítal konečnou částku takovou, jaká je,“ dodal Doležel.

U soudu byl přítomný pouze právní zástupce základní školy s jejím ředitelem Jiřím Kyjovským, ten se snažil už v minulosti prokázat, že zraněný mladík je normálně zařazený do společnosti a sportuje, proto mu původních čtrnáct milionů přišlo nepřiměřených. „Rozhodnutí soudu, které dnes padlo, je rozhodnutí, které musím akceptovat. Od začátku se snažím prokázat, že šlo o nešťastnou náhodu,“ řekl Kyjovský.

Ilustrační foto.
Spadl na něj náhrobní kámen. Ochrnutý mladík u soudu žádal 14 milionů

Ředitel školy teď bude s právním zástupcem zvažovat, jaké kroky podniknou dál. „Nevím, co bude dál. Jestli se odvoláme nebo ne. Škola prostředky nemá, takže částku bude muset zaplatit zřizovatel, kterým je město. Budeme se tedy muset sejít i s vedením města a probrat další kroky,“ dodal Kyjovský.

Vedení města ale samo neví, jak se k celé záležitosti postaví. „Nemáme ještě písemný verdikt soudu, takže nebudu nic komentovat,“ řekl starosta Rousínova Jiří Lukášek.

Trávníček nebyl u soudu přítomný, tentokrát se nedostavil ani jeho právní zástupce Jakub Špitálský, ten nyní čeká na písemné odvodnění, proč soud určil takovou částku. „Až obdržíme písemný rozsudek, budeme se s mým klientem radit o tom, jestli se odvoláme nebo ne. Částka, kterou můj klient žádal, byla totiž mnohonásobně vyšší. Uvidíme tedy, jak se k tomu můj klient postaví, a podle toho podnikneme další kroky,“ okomentoval verdikt soudu Špitálský.

Nešťastná událost se stala v roce 2011 kdy vzal učitel žáky na židovský hřbitov. Na Trávnička se svalil náhrobní kámen. Ten mu způsobil mnohačetná zranění. Od té doby je však upoutaný na invalidní vozík.

Deník - Naši prvňáci
První školní tablo: představíme prvňáčky ze ZŠ Komenského ve Slavkově u Brna

Učitel, který s žáky na hřbitov šel, byl v minulosti odsouzený na dvanáct měsíců s podmínkou. Rodiče s jeho odsouzením od začátku nesouhlasili.

Boris Trávniček se před časem odstěhoval na Slovensko, kde reprezentuje tamní republiku ve stolním tenise.