Hrdinka ve stížnosti poukazoval na nedostatky v dokazování. Justice prý některé důkazy zcela opomenula, jiné hodnotila selektivně a jednostranně. Ve stížnosti podrobně popsal své podnikatelské aktivity a tvrdil, že se nijak neprokázalo jeho zapojení do činnosti ostatních obviněných, kteří si mají odpykat osm až devět let ve vězení.

Ústavní soudci ale ponechali rozsudek beze změn. „Především soud prvního stupně předestřel detailní popis a interpretaci jednání stěžovatele. Založil je na dostatečně důkladném dokazování, i adekvátním hodnocení důkazů," stojí v usnesení.

Skupina podle obžaloby využívala účelově vytvořený řetězec obchodních společností k vystavování fiktivních účetních a daňových dokladů pro další společnosti. Smlouvy se týkaly pronájmu závodních automobilů a reklamních ploch.

Hrdinka je na Vyškovsku spojený i s motokrosovou dráhou u Vážan nad Litavou, která začala vznikat v roce 2008. Obyvatelé a vedení vesnice proti ní dlouhodobě bojují. Vadí jim zničené silnice, hluk i prach.